Žydų močiutė mokė. Vištienos receptas vakarienei: skanesnis už bet kokį plovą

Plovas – tai seną istoriją turintis patiekalas, tradicinis daugeliui kultūrų. Jį ruošiant reikia ypatingo dėmesio detalėms ir gebėjimo derinti skirtingus ingredientus, kad būtų sukurtas harmoningas skonis

. Yra daug plovo receptų, kurie skiriasi naudojamais ingredientais ir gaminimo būdais.

Tačiau, nepriklausomai nuo recepto, plovas visada išlieka turtingo skonio ir aromato patiekalas, galintis patenkinti net ir rafinuočiausią skonį.

Papasakosime, kaip gaminti plovą žydiškai

Ingredientai: 1:

  • Svogūnas – 2 vnt;
  • sviesto – 30 g;
  • vištienos šlaunelės – 6 vnt;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • daržovių prieskoniai;
  • vištienos prieskoniai;
  • sodos – 1 šaukštelis;
  • pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
  • džiovintų petražolių;
  • vandens – 600 ml;
  • ryžių – 400 g.

Pilavo gaminimas:

Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite keptuvėje su augaliniu ir sviesto aliejumi, kol šiek tiek apskrus. Vištienos šlauneles iš abiejų pusių pabarstykite daržovėms ir vištienai skirtais prieskoniais, pasūdykite

. Į svogūnus suberkite sodą, išmaišykite ir kepkite dar 2 min. Sudėkite vištienos šlauneles prie svogūnų, kepkite po dangčiu ant silpnos ugnies 15 minučių.

Еврейская бабушка научила. Рецепт курицы на ужин: вкуснее любого плова

Tada apverskite šlauneles į kitą pusę ir kepkite po dangčiu 10 minučių. Pomidorų pastą sumaišykite su druska ir sausomis petražolėmis pagal skonį, įpilkite vandens.

Vištienos šlauneles išimkite iš keptuvės, kruopščiai nuplaukite ryžius. Ryžius ir svogūnus supilkite į keptuvę, išmaišykite, į tą pačią vietą sudėkite vištienos šlauneles.

Visą mišinį

užpilkite

atskiesta pomidorų pasta, 10 minučių troškinkite po dangčiu ant mažos ugnies.

Еврейская бабушка научила. Рецепт курицы на ужин: вкуснее любого плова

Tada išjunkite ugnį ir palikite plovą 15 minučių po rankšluosčiu.

Еврейская бабушка научила. Рецепт курицы на ужин: вкуснее любого плова

Taip gausime skanaus skonio plovą. Jis skiriasi nuo klasikinio gaminimo būdo, tačiau išlieka labai sotus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *