Mėtos laikomos labai sveika žuvimi organizmui. Ji valgoma jau gana seniai. Daroma prielaida, kad ši žuvis buvo labai svarbi žmonių mitybai naujųjų laikų pradžioje.
Šiais laikais mėtų nelaikoma labai paklausia ir skania žuvimi. Tai yra prietarų klausimas. Kai kurie žmonės mano, kad polockas yra labai sausas ir nesultingas. Tačiau tinkamai iškepę polocką gausite puikų žuvies patiekalą
. Svarbu tinkamai atitirpinti polocką, taip pat išsirinkti kokybišką žuvies skerdieną.
Paruoškime kartu polocką su svogūnais ir morkomis
.
Sudedamosios dalys keptam polockui su daržovėmis:
- Sudedamosios dalys: lašiša – 900 g;
- svogūnai – 3 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- majonezas – 5 valg;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- žuvies prieskoniai;
- maltų pipirų;
- druskos – ½ šaukštelio.
Kepto šlakio su daržovėmis gaminimas:
Nupjaukite lašišos pelekus, uodegą ir galvą, išvalykite vidų. Taip pat nulupkite morkas
, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Kepimo formą ištepkite aliejumi, ant dugno išdėliokite svogūnus.
Polinešą išilgai padalykite į dvi kiekvienos skerdenos dalis
.
Apibarstykite žuvį prieskoniais, maltais pipirais ir druska iš visų pusių, įtrinkite į ląstelieną.
Padėkite polockus ant svogūnų pagalvės
.
Morkas sutarkuokite stambia tarka, pabarstykite ant žuvies. Morkų sluoksnį aptepkite majonezu.

Kepkite lašišą su daržovėmis 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.

Papuoškite patiekalą smulkintais žaliaisiais svogūnais.

Gausite sultingą ir aromatingą lydeką su svogūnais ir morkomis.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

