Ne visi žmonės pirmuoju pietų patiekalu renkasi grybų sriubą. Daugelis žmonių nemėgsta grybų sriuboje, nes mano, kad tokio tipo patiekaluose jie yra bjaurūs ir nemalonūs. Tačiau yra sriubų su grybais, kurių tikrai verta paragauti
. Skanioje grybų
sriuboje
yra daug pliusų
.
Pavyzdžiui, sriuboje yra vitaminų B6, B2 ir B1. Grybų sriuba normalizuoja nervų sistemos būklę. Be to, sriuba gali atstatyti odos, plaukų ir nagų būklę
. Paruoškime gardžią naminę grybų sriubą.
Grybų sriubos ingredientai:
- grybai grybai – 300 g;
- vandens – 2 litrai;
- bulvės – 2 vnt;
- avižiniai dribsniai – 50 g;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- lydytas sūris – 50 g;
- druskos – 1 šaukštelis.
Grybų sriubos paruošimas:
Nuluptus grybus supjaustykite plonomis plokštelėmis. Sudėkite grybus į kepimo formą, pabarstykite druska ir užpilkite augaliniu aliejumi. Kepkite, kol grybai sumažės
. Svogūną supjaustykite kubeliais, nulupkite ir panašiai supjaustykite bulves.
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite svogūną, kol suminkštės ir lengvai apskrus. Tuo metu puode užvirinkite vandenį ir įberkite druskos
. Į vandenį sudėkite bulvių gabaliukus. Į keptuvę su svogūnais sudėkite morkas, lengvai apkepkite daržovių masę. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir morkas, supilkite avižinius dribsnius ir iškeptus grybus
. 5 minutes ant vidutinės ugnies po dangčiu virkite daržoves ir grybus
.
Į sriubą sudėkite kreminį sūrį ir išmaišykite.
Sriubą pavirkite kelias minutes ir palikite 10 minučių šiek tiek atvėsti.
Taip paprastą grybų sriubą paruošite per 15 minučių.