Duonos užtepėlės buvo ir tebėra populiarios daugelyje Europos šalių. Vokiečiai ypač mėgsta įvairias tešlas ir paštetus. Šie žmonės tiesiog pamišę dėl įvairiausių įdomių ir neįprastų duonos užtepėlių. Be tipiškų paštetų su vištiena, menkės kepenėlėmis, žąsiena ir kt., yra paštetų su gilės, grybais, ikrais ir net triufeliais.
Paštetų ir paštetų vartojimo kultūra pamažu išplito ir kitose šalyse. Kai kur paštetų idėja neprigijo, pavyzdžiui, pietinėse valstijose, o kitur ji tapo mėgstama.
Dauguma vokiečių patys gamina autorinius paštetus
.
Sukurkime ir mes savo naminius makaronus.
Obuolių vokiškų makaronų ingredientai:
- Sviestas – 30 g;
- svogūnas – vnt;
- obuolys – vnt;
- graikiniai riešutai – 50 g;
- druskos – žiupsnelis;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- garstyčių – ⅓ šaukštelio.
Obuolių vokiškos pastos paruošimas:
Supjaustykite nedideles bagetės riekeles, apkepkite 10 g sviesto. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu.
Obuolį supjaustykite kubeliais, sudėkite į svogūną kartu su 10 g sviesto ir lengvai pakepinkite
.
Sudėkite obuolius ir svogūnus į blenderio dubenį
. Susmulkinkite graikinius riešutus
, suberkite
juos
į
obuolius ir svogūnus, suplakite blenderiu iki vientisos masės.
Į mišinį įberkite garstyčių, druskos ir juodųjų pipirų ir dar kartą suplakite
.

Tešlą užtepkite ant duonos.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

