Silkė po kailiu – tai salotos, kurios visada buvo vertinamos dėl savo paprastumo ir įdomaus, pikantiško skonio. Tačiau ne visada yra laiko jas paruošti, laukti, kol išvirs daržovės, o tada išdėlioti visus sluoksnius. O ir visada norisi ko nors neįprasto. Siūlome jums ne mažiau įdomią kailinių alternatyvą, supaprastintą versiją. Jai reikės:

- Reikės: 2 burokėlių;
- 1 kiaušinio;
- 1 svogūno;
- 1 šaukštelio cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas acto;
- 200 ml verdančio vandens;
- 200 g silkės;
- 2 valg. šaukštai majonezo;
- petražolių;
- druska, pipirai.
Burokėlius virkite 15 minučių, tada greitai atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Išvirkite kiaušinius, palaukite, kol jie atvės, ir panašiai supjaustykite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į dubenį. Supilkite į jį cukrų, supilkite actą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite 5 minutes ir nusunkite vandenį.

Iš žuvies išimkite visus kaulus ir smulkiai supjaustykite. Taip pat susmulkinkite petražoles. Visus produktus sumaišykite dubenyje, įberkite druskos, pipirų, įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad prisitrauktų.

Originalios salotos paruoštos patiekti. Naudokite jas kasdieniame arba šventiniame valgiaraštyje.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

