Kebabų istorija siekia daug tūkstančių metų. Šis patiekalas turi senas šaknis ir yra susijęs su daugelio tautų kultūra.
Šašlykas – tai ant ugnies kepta mėsa. Jį pradėjo gaminti klajoklių tautos, kurios mėsai kepti naudojo iešmus. Vėliau šašlykas tapo populiariu patiekalu įvairiose šalyse ir kultūrose
. Jis buvo aktualus kazokams, kurie mėsą kepdavo žygių metu. Šiandien šašlykas gaminamas tiesiog visur. Jį galima paruošti iš įvairių rūšių mėsos, taip pat naudojant įvairius marinatus ir prieskonius
. Papasakosime, kaip patiems pasigaminti vištienos šašlyką.
Ingredientai: 1:
- Vištienos krūtinėlės – 2 vnt;
- druskos – valgomasis šaukštas;
- juodųjų pipirų – valgomasis šaukštas;
- paprikos – šaukštelis;
- džiovintų petražolių – šaukštelis;
- česnako miltelių – šaukštelis;
- alyvuogių aliejaus – 100 ml;
- lydyto sviesto – 2 valgomieji šaukštai;
Česnakinio padažo ingredientai:
- petražolės – 1 valgomasis šaukštas.
- česnako – 2 skiltelės;
- tirpinto sviesto – 2 valg.
Vištienos kebabo paruošimas:
Į medinius iešmelius pripilkite vandens ir palaikykite pusvalandį. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumaišykite su druska, juodaisiais pipirais, paprika, džiovintomis petražolėmis ir česnako milteliais
. Prie prieskonių ir vištienos supilkite alyvuogių aliejų, išmaišykite ir palikite pusvalandį marinuotis. Per tą laiką padažui kuo smulkiau supjaustykite petražoles
. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka į petražoles, supilkite aliejų ir citrinos sultis. Kiekvieną vištienos gabalėlį suverkite ant iešmo.

Kebabą dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių, tada apverskite į kitą pusę ir kepkite toje pačioje temperatūroje 5 minutes.

Iškepusį kebabą aptepkite padažu. Pasirodo, tai puikus vištienos patiekalas.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

