Vištienos krūtinėlė yra dietinis produktas, kuriame yra daug baltymų ir kitų naudingų medžiagų. Vištienos krūtinėlės nauda slypi baltymuose, vitaminuose ir mineralinėse medžiagose
. Baltymai yra pagrindinė raumenų, odos, plaukų ir nagų statybinė medžiaga. Jie taip pat būtini sveikiems kaulams ir imuninei sistemai palaikyti
. Vištienos krūtinėlė yra viena liesiausių mėsos rūšių.
Vištienos krūtinėlėje yra B grupės vitaminų, vitaminų A, C, E, PP ir mineralų, tokių kaip geležis, cinkas, kalis, magnis, fosforas ir kt. Šios medžiagos būtinos normaliam organizmo funkcionavimui
. Papasakosime, kaip skaniai iškepti krūtinėlę keptuvėje.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 1 vnt;
- Svogūnas – 2 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- maltos saldžiosios paprikos – 1 šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Džiovintas maltas česnakas – 1 šaukštelis.
Vištienos krūtinėlės paruošimas:
Vištienos krūtinėlę padalykite išilgai pusiau, kiekvieną kepsnį iš abiejų pusių pasūdykite. Augaliniame aliejuje sumaišykite papriką, maltus juoduosius pipirus ir česnakų miltelius, išmaišykite. Aptepkite
abi vištienos krūtinėlės puses augaliniu aliejumi ir prieskoniais
.
Supjaustykite svogūnus žiedais, sudėkite juos ant pergamento
ir ant svogūnų pagalvėlės sudėkite vištienos filė kepsnelius. Ant filė uždėkite likusius svogūnus, uždenkite antruoju pergamento lakštu.

Vištienos krūtinėlę užspauskite pergamente. Tą patį padarome ir su antruoju kepsniu
. Pergamentą su vištiena dedame ant karštos keptuvės, uždengiame dangčiu. Vištienos kepsnius kepame iš kiekvienos pusės po 10 minučių.
Iškepę nuimkite pergamentą nuo vištienos mėsos.

Gausite sultingą vištienos filė, kurią galima patiekti ir su bulvėmis, ir su salotomis, ir su grūdais.