Uogų pyragaičiai – skanus ir sveikas desertas, kuris gali patikti bet kuriam žmogui
. Pyragams paruošti galite naudoti įvairias uogas: braškes, avietes, vyšnias, serbentus ir kitas. Tai leidžia eksperimentuoti su skoniais ir kurti naujus derinius.
Uogose yra organizmui naudingų vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Uogų pyragų vartojimas gali padėti sustiprinti imuninę sistemą ir pagerinti bendrą sveikatą.
Uogų pyragai gali būti saldūs arba nesaldūs. Nesaldūs uogų pyragai tinka kaip užkandis arba pagrindinis patiekalas. Saldūs bus puikus desertas prie arbatos ar kavos
. Paruoškime paprastą uogų pyragą namuose.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Miltai – 250 g;
- Cukrus – 170 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- raugas – 7 g;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- Pienas – 8 šaukštai;
- Augalinis aliejus – 8 valg;
- uogos – 300 g.
Uogų pyrago paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų, druską, suplakite plaktuvu. Į masę supilkite pieną ir augalinį aliejų, išmaišykite
. 240 g miltų ir kepimo miltelius supilkite į masę, užminkykite tirštą tešlą. Uogas pabarstykite miltais, supilkite į tešlą ir išmaišykite.

Sudėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.

Iškepusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra. Tai puikus universalus pyragas bet kokiai progai.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

