Visiškai tolygios proporcijos. Uogų pyragas su grietinės įdaru

Pyragai yra skanūs kepiniai, kuriuos žino daugelis žmonių. Daugeliui žmonių vaikystėje pyragus kepdavo močiutės. Šiais laikais kepinių valgymo kultūra pasikeitė. Daugelis žmonių nežino, kokie skanūs gali būti būtent naminiai pyragai. O uogų kepimas taip pat yra naudingas. Uogų

pyragai gali būti vitaminų ir mineralinių medžiagų, kurių yra uogose, šaltinis. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad po terminio apdorojimo naudingųjų medžiagų kiekis gali sumažėti

. Uogose gausu A, C, E, K, B grupės vitaminų, taip pat mineralinių medžiagų: kalio, magnio, kalcio, geležies ir kitų. Jos padeda stiprinti imunitetą, gerina regėjimą, odą, plaukus ir nagus.

Be to, uogose yra antioksidantų, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų.

Išsikepkite sau uogų pyragą su grietinės įdaru

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sviestas – 110 g;
  • cukraus pudros – 80 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • raugo – 2 g;
  • miltai – 220 g;
  • vanilinio cukraus – 10 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • grietinė 15% – 400 g;
  • cukraus – 150 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • kukurūzų krakmolas – 25 g;
  • vanilinio cukraus – žiupsnelis;
  • uogos.

Uogų pyrago su grietinės įdaru paruošimas:

Į minkštą tešlą supilkite cukraus pudrą ir druską, išmaišykite mentele. Atskirai įmuškite kiaušinį, supilkite jį į sviestą ir vėl išmaišykite

. Sudėkite miltus ir kepimo miltelius, ⅓ jų turi būti atskirta. Didžiąją dalį miltų persijokite į sviestą ir kiaušinį ir išminkykite elastingą tešlą

. Likusią dalį miltų supilkite ant stalo ir toliau minkykite tešlą rankomis ant darbo paviršiaus. Kepimo indą išklokite pergamentu, padalykite tešlą į dvi dalis ir

vieną dalį iškočiokite į tokio pat skersmens kaip indas apskritimą. Tešlą sudėkite į formą, paskirstydami ją ant dugno. Iš antrosios dalies padarykite dvi dešreles, paskleiskite jas ant formos šonų, kad būtų plokštesnės

. Šakute padarykite skylutes formos dugne

.

Įdarui sumaišykite cukrų ir krakmolą, į grietinę įmuškite kiaušinius, išmaišykite

. Į grietinę supilkite krakmolą su klasikiniu ir vaniliniu cukrumi, komponentus sumaišykite. Ant formos dugno sudėkite uogas, ant jų supilkite grietinės masę.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.

Идеально ровные пропорции. Ягодный пирог со сметанной заливкой

Svarbu, kad pyragas būtų siunčiamas į orkaitę iš karto po supylimo. Taip jis nesušils dėl įdaro.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *