Vištienos šlaunelės – lengva ir soti vakarienė šeimai. Be to, vištienos šlaunelės turi daug privalumų. Vištienos šlaunelėse
yra daug baltymų, kurie padeda kurti ir atkurti organizmo audinius. Jos taip pat gali būti svarbių mineralų, tokių kaip geležis, cinkas ir selenas, šaltinis
. Tačiau verta prisiminti, kad vištienos šlaunelėse, kaip ir kitose vištienos dalyse, yra riebalų. Jų kiekis gali skirtis priklausomai nuo gaminimo būdo. Todėl vištienos šlauneles rekomenduojama vartoti saikingai ir rinktis sveikesnius gaminimo būdus, pavyzdžiui, virimą, kepimą ir kepimą ant grotelių.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos šlaunelės – 6 vnt;
- svogūnai – vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- druska – šaukštelis;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- paprikos – 2 šaukšteliai;
- Provanso žolelių – šaukštelis;
- kefyras – 250 ml;
- bulvės – 5 vnt.
Keptų vištienos šlaunelių paruošimas:
Supjaustykite smulkiai svogūną ir sumaišykite su vištienos šlaunelėmis viename dubenyje. Į tą patį
dubenį
suberkite druską, juoduosius pipirus, papriką ir prieskonines žoleles
. Česnako skilteles išspauskite per presą, svogūną su prieskoniais sumeskite rankomis ir sumaišykite su vištienos šlaunelėmis.

Supilkite kefyrą į šlauneles ir toliau rankomis maišykite marinato komponentus.

Palikite šlauneles marinuotis po dangčiu 1 valandą. Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais. Išimkite marinuotas šlauneles iš marinato ir apvoliokite bulvėse
. Sudėkite bulves marinate į kepimo indą
.
Ant bulvių pagalvės sudėkite vištienos šlauneles.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.

Gausite sultingą ir aromatingą vištienos šlaunelių vakarienę. Kartu su šlaunelėmis pateikiamas keptų bulvių garnyras.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

