Visi kalba apie šį naminį desertą. Naujas receptas per 15 minučių: be kepimo ir be želatinos

Pirmą kartą žmonija apie saldžius ritinėlius sužinojo iš prancūzų konditerių. Iš esmės daugelis desertų buvo išrasti Prancūzijoje. Tačiau būtent vyniotinio pavidalo desertas sukėlė didžiulį rezonansą ir privertė likusio pasaulio virėjus eksperimentuoti su šios rūšies pyragais.

Pirmieji vyniotiniai buvo laikomi kalėdiniu desertu

.

Tai patvirtino specialus pyrago pavadinimas – „Kalėdinis vyniotinis”. Tačiau net ir šalyse, kuriose Kalėdos nebuvo švenčiamos, imta gaminti šį desertą. Jis ėmė turėti paprasto ir visiems prieinamo pyrago statusą. Pasigaminkime naminį saldųjį vyniotinį patys.

Saldžiojo vyniotinio ingredientai:

  • Sausainiai – 300 g;
  • sviesto – 120 g;
  • „Nutella” – 3 šaukštai;
  • rikotos sūrio – 70 g;
  • cukraus pudros – 30 g;
  • plaktos grietinėlės – 70 ml;
  • kokosų drožlės – 30 g;
  • bananas – 2 vnt;
  • baltojo šokolado – 80 g;
  • pieniško šokolado – 80 g.

Saldžios bandelės paruošimas:

Iš sausainių sumalkite smulkius trupinius blenderiu.

Об этом домашнем десерте говорят все. Новый рецепт за 15 минут: без выпечки и желатина

Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į sausainius, kruopščiai išmaišykite

. Į sausainius įmaišykite „Nutella” ir šaukštu išminkykite šokoladinę tešlą.

Об этом домашнем десерте говорят все. Новый рецепт за 15 минут: без выпечки и желатина

Šokoladinės tešlos sluoksnį dėkite ant maistinės plėvelės

, uždenkite kitu plėvelės sluoksniu ir kočėlu iškočiokite į lygią ploną stačiakampę tešlą.

Об этом домашнем десерте говорят все. Новый рецепт за 15 минут: без выпечки и желатина

Atskirame dubenyje sumaišykite sūrį su cukraus pudra, supilkite grietinėlę ir

išplakite ingredientus iki standžių viršūnių kremo

.

Į kremą supilkite kokoso drožles, išmaišykite. Šokoladinį sluoksnį aptepkite kremu, ant krašto uždėkite du bananus

ir užlenkite sluoksnį taip, kad bananai būtų ritinio viduje ir centre.

Об этом домашнем десерте говорят все. Новый рецепт за 15 минут: без выпечки и желатина

Uždenkite vyniotinį maistine plėvele ir palikite šaldytuve pusvalandžiui.

Atskiruose indeliuose ištirpinkite baltąjį ir pienišką šokoladą

.

Ištirpintą šokoladą supilkite į skirtingus konditerinius maišelius

. Supjaustykite maistinę plėvelę ilgomis, plonomis juostelėmis ir kiekvieną juostelę aptepkite baltuoju ir pieniškuoju šokoladu.

Об этом домашнем десерте говорят все. Новый рецепт за 15 минут: без выпечки и желатина

Uždenkite ritinį skersai šokolado juostelėmis ir palikite pusvalandžiui sustingti.

Kai ritinys sustings, galite nuimti plėvelę nuo jo paviršiaus.

Об этом домашнем десерте говорят все. Новый рецепт за 15 минут: без выпечки и желатина

Gautas neįprastas saldus ritinys su bananu viduje.

Об этом домашнем десерте говорят все. Новый рецепт за 15 минут: без выпечки и желатина

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *