Daugelis žmonių žino apie meringue ritinį. Tai subtilus desertas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Dauguma pradedančiųjų konditerių ir mėgėjų neruošia tokių suktinukų, nes mano, kad jų receptas labai sudėtingas. Tuo pat metu rimtų sunkumų gaminant šį desertą nekyla
. Merengės ritinys pirmą kartą paminėtas XIX a. vienoje namų ūkio tvarkymo knygoje. Ten vienas anglų rašytojas jį apibūdino kaip stebėtinai saldų ir subtilų šveicarišką patiekalą
. Šiais laikais Merengue ritinėlį gali paruošti ne tik profesionalus konditeris.
Meringue ingredientai:
- Kiaušinių baltymai – 200 g;
- Cukrus – 200 g;
- Citrinos rūgštis – 1/4 šaukštelio;
- Kukurūzų krakmolas – 25 g;
- Migdolų žiedlapiai – 30 g.
Įdaro ingredientai:
- Sudedamosios dalys: trintos avietės be sėklų – 200 g;
- Cukrus – 50 g;
- krakmolo – 15 g;
- Vanduo – 30 ml;
- uogos – 200 g.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškės sūris – 250 g;
- grietinėlė – 90 g;
- cukraus pudros – 50 g.
Ritinio paruošimas:
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų, baltymus supilkite į atskirą sausą indą. Į baltymus supilkite citrinos rūgštį. Kiaušinių baltymus suplakite, kas 15 minučių į baltymus įberkite cukraus pudros
. Po 5 minučių įsitikinkite, kad baltymai yra stabilūs. Į baltymus supilkite krakmolą ir toliau plakite mikseriu
. Švelniai išmaišykite mentele ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Išlyginkite merengę ant pergamento, įkaitinkite orkaitę iki 240 °C.
Pabarstykite merengės sluoksnį migdolų žiedlapiais, jei reikia, pabarstykite cukraus pudra.
Kepkite mergeles 240 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Norėdami paruošti įdarą, puode pašildykite uogų tyrę ir sumaišykite su cukrumi. Atskirame dubenyje sumaišykite krakmolą ir vandenį, supilkite į šiltą uogų mišinį ir išmaišykite.
Įdarą pakaitinkite iki sutirštėjimo ir nukelkite nuo ugnies. Perkelkite meringą nuo kepimo skardos ant vielinio stovo ir nuimkite pergamentą
. Kremui išsukite sviestą mikseriu, įmaišykite varškę ir vanilės ekstraktą pagal skonį. Palaipsniui į sviestą ir sūrį supilkite grietinėlę, plakite iki kreminės konsistencijos
. Tolygiai paskirstykite kremą ant meringos
.
Uogų įdarą užtepkite ant kreminio bemielės sluoksnio ir apibarstykite uogomis.
Suvyniokite vyniotinį su įdaru viduje ir sutvirtinkite jį pergamentu. Dėkite suktinuką į šaldytuvą 2 valandoms.
Išėmę ritinį iš šaldytuvo, galite apipjaustyti nelygius kraštus ir patiekti.
Šis desertas visada laimi vakarėlyje.