Virtos paprikos, įdarytos kopūstais, yra unikalus ir apetitą žadinantis patiekalas, kuriame susipina Rytų Europos virtuvės tradicijos ir ryškus tarkuotų ukrainietiškų ar lenkiškų lauktuvių skonis. Šis skanėstas ne tik pradžiugins jus neįprastu skoniu, bet ir papuoš bet kokį stalą, suteikdamas jam ryškių spalvų ir aromatų.
Kvaravimas, kaip daržovių konservavimo būdas, turi gilias šaknis ir yra naudojamas daugelyje kultūrų. Jis išsaugo ne tik maistingąsias medžiagas, bet ir turtingą maisto skonį.
Savo ruožtu marinuotos paprikos ypač išpopuliarėjo rudenį, atėjus derliaus nuėmimo metui, ir šeimininkės šiuo būdu saugojo vitaminus bei džiugino artimuosius skaniais patiekalais šaltaisiais mėnesiais.
Sudedamosios dalys:
- Pipirai – 1,5 kg;
- kopūstai – 3 kg;
- Morkos – 2 vnt;
- Svogūnai – 3 vnt;
- Augalinis aliejus – 150 ml;
- Druska – 2 šaukštai.
Marinuotų paprikų, įdarytų kopūstais, paruošimas:
Iš kopūstų pašalinkite viršutinius lapus su kietomis gyslomis, bet išsaugokite juos vėlesniam naudojimui. Likusią šakelę supjaustykite plonais šiaudeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka
. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas
. Supjaustytus kopūstus sumaišykite su druska, išmaišykite ir šiek tiek nuspauskite. Į kopūstus sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas ir sumaišykite.
Išvalykite paprikų vidų
.
Jei paprikų sienelės storos, jos metamos į pasūdytą verdantį vandenį ir verdamos 2 min.
Iš karto po virimo paprikos nuleidžiamos į šaltą vandenį, tada paliekamos nusausinti. Tada kiekvieną papriką įdarykite kopūstais
. Įdarytas paprikas sudėkite į gilų dubenį, užpilkite nuo kopūstų likusiomis sultimis.
Uždenkite paprikas kopūstų lapais, ant viršaus uždėkite svorį ir palikite 1 dieną, kad prisitrauktų.
Po paros kopūstai ir paprikos turėtų išleisti sultis.
Jei taip neatsitinka, supilkite į dubenį augalinį aliejų ir palaukite dar vieną dieną.
Išvirtas paprikas galima laikyti šaldytuve kelis mėnesius. Tai skanus patiekalas, tinkantis prie mėsos, vištienos ir net žuvies.