Kadaise Pyškės buvo populiarios tarp vaikų ir suaugusiųjų. Tai augaliniame aliejuje virti purios tešlos rutuliukai. Traškūs auksiniai rutuliukai buvo gaminami visur ir dideliais kiekiais, ypač gausiose šeimose. Šiandien apie pyshki prisimena nedaugelis. Tikriausiai receptus išsaugojo močiutės, tačiau mažai kas juos gamina
. Tuo pat metu pyshki buvo universali kepinių rūšis. Jie buvo greitai iškepami ir ilgai išsilaikydavo. Pyragėliai atliko ir pusryčių, ir užkandžio vaidmenį
. Verta bent kartą pasigaminti pyragėlių. Tai kepinys, nuo kurio sunku atsiplėšti.
Koldūnų ingredientai:
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Miltai – 240 g;
- varškė – 400 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 40 g.
Sluoksniuotų keksiukų paruošimas:
Išplakite varškę mikseriu iki kreminės konsistencijos, įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų ir druską, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite elastingą ir nelipnią tešlą.
Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir iškočiokite į ryšulius
.
Padalykite ryšulėlius į mažus gabalėlius ir susukite į rutuliukus.
Kepkite tešlos rutuliukus įkaitintame augaliniame aliejuje keptuvėje, kol iš visų pusių taps auksiniai.
Dėkite koldūnus ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.
Gausite auksinius minkštus koldūnus pusryčiams ir užkandžiams.