Vietoj nuobodžių obuolių pyragų. Šis receptas tiesiog puikus: purus ir švelnus obuolių pyragas.

Obuolių pyragai yra vienas pirmųjų žmonijai žinomų desertų receptų. Žmonės, išmokę kepti duoną, pradėjo eksperimentuoti. Buvo kuriami įvairūs pyragai, tačiau visi jie dažniausiai buvo sotūs

. Obuolių pyragai, kalbant būtent apie saldų kepimą, atsirado pirmieji. Taip atsitiko dėl to, kad obuoliai augo tiesiog visur. Todėl žmonėms buvo lengviau jų pasiimti ir eksperimentuoti su kepimui skirtu įdaru

. Dabar daugelyje šalių obuolių pyragas yra nacionalinis patiekalas. Pavyzdžiui, Jungtinėse Amerikos Valstijose tokie pyragai labai vertinami

. Papasakosime, kaip iškepti skanų obuolių pyragą.

Tešlos obuolių pyragui ingredientai:

  • Sviestas – 180 g;
  • miltai – 300 g;
  • raugas – 1 šaukštelis;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus pudros – 50 g;
  • kiaušinis – vnt.

Kremo ingredientai:

  • Kremo ingredientai: obuoliai – 6 vnt;
  • citrinos sultys;
  • sviestas – 120 g;
  • cukraus pudros – 150 g;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • varškė – 500 g;
  • 30 % grietinėlės – 200 ml;
  • vanilės – 1/4 šaukštelio.

Obuolių pyrago paruošimas:

Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukraus pudra ir druska. Į tešlą sudėkite sviestą ir kiaušinius, užminkykite elastingą ir šiek tiek lipnią tešlą.

Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių. Formą išklokite pergamentu, ant paviršiaus dėkite ½ tešlos ir dugną išklokite lygiu sluoksniu

. Kitą

pusę tešlos

iškočiokite

sluoksniu

, prieš tai paviršių pabarstykite miltais

.

Padalykite tešlą į 4 dalis ir išklokite jomis formos šonus.

Вместо скучных яблочных пирогов. Этот рецепт просто гениален: пушистый и нежный яблочный торт

Dugną subadykite šakute, pyrago rėmelį kepkite 10 minučių 160 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Įdarui obuolius nulupkite nuo sėklalizdžių ir sėklalizdžių, užpilkite citrinos sultimis ir

sudėkite obuolius į pyrago rėmelį.

Cukraus pudrą išsukite su sviestu, į mišinį įmaišykite vanilės

.

Plakant į mišinį pamažu įmuškite kiaušinius.

Вместо скучных яблочных пирогов. Этот рецепт просто гениален: пушистый и нежный яблочный торт

Į masę sudėkite varškę ir grietinėlę ir toliau plakite, kol gausite švelnų kremą.

Šiuo kremu užpilkite formoje esančius obuolius

.

Вместо скучных яблочных пирогов. Этот рецепт просто гениален: пушистый и нежный яблочный торт

Pabarstykite pyragą migdolais ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 50 minučių.

Вместо скучных яблочных пирогов. Этот рецепт просто гениален: пушистый и нежный яблочный торт

Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos pyragą galite uždengti pergamentu, kad nesudegtų.

Вместо скучных яблочных пирогов. Этот рецепт просто гениален: пушистый и нежный яблочный торт

Tai skanus ir švelnus naujas obuolių pyragas.

Вместо скучных яблочных пирогов. Этот рецепт просто гениален: пушистый и нежный яблочный торт

Šis receptas skiriasi nuo visų klasikinių obuolių pyrago kepimo būdų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *