Vietoj dešros ant sumuštinių: skanu ir sveika. Nuostabios duonos užtepėlės receptas

Kiaušinių paštetas – subtilus ir maistingas užkandis, kuris gali būti puikus pusryčių ar užkandžių priedas. Paštetas gaminamas iš virtų kiaušinių su sviestu, žaliaisiais svogūnais ir kitais ingredientais, kurie suteikia jam ypatingą skonį ir aromatą. Kiaušinių

paštetas gali būti patiekiamas kaip atskiras patiekalas, tepamas ant duonos ar krekerių arba naudojamas kaip blynelių, tartaletų ar „vol-au-vents” įdaras

.

Kiaušinių paštetas

tinka su daržovėmis, žolelėmis ir įvairiais padažais

. Kiaušinių pašteto gaminimas nereikalauja daug laiko ir sudėtingų kulinarinių įgūdžių.

Tai puikus būdas paįvairinti mitybą ir pradžiuginti save bei artimuosius skaniu ir sveiku patiekalu.

Sudedamosios dalys: – kiaušinio plakinys, kiaušinio plakinys, kiaušinio plakinys, kiaušinio plakinys, kiaušinio plakinys, kiaušinio plakinys, kiaušinio plakinys, kiaušinio plakinys, kiaušinio plakinys, kiaušinio plakinys:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • graikiniai riešutai – 50 g;
  • sviestas – 30 g;
  • česnako – 1 skiltelė;
  • svogūnas – 150 g;
  • druskos – ⅓ šaukštelio.

Kiaušinių pašteto paruošimas:

Išvirkite kietai virtus kiaušinius, supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus,

graikinius riešutus

nusausinkite

. Nuluptus kiaušinius, svogūnus, riešutus, sviestą, česnaką, druską sudėkite į trintuvą ir kruopščiai suplakite iki vientisos masės.

Prieš plakant į mišinį galima įberti maltų juodųjų pipirų.

Kiaušinių paštetą patiekite ant džiovintos juodos duonos. Tai geras pusryčių variantas tiems, kurių netraukia įprastas omletas ar kiaušinienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *