Vienas švelniausių ir gardžiausių pyragų.
Tešlai paruošti reikės šių ingredientų:
–
sutirštinto pieno, 500 g;
– miltų, 200 g;
– sviesto, 80 g; –
kiaušinių, 3 vnt
; – raugo, 2
šaukštelių
;
– žiupsnelio druskos
.
Norėdami paruošti kremą, paimkite:
–
riebios grietinėlės, 500 ml;
– varškės, 100 g;
– kondensuoto pieno, 200 g.
Paruošimo eiga
Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su kiaušiniais bei kondensuotu
pienu
, išplakti iki vientisos masės.
Miltus
sumaišyti
su kepimo milteliais ir persijoti
. Miltus supilti į mišinį ir išplakti iki vientisos masės
.
Tešlą uždengti ir palikti
ant
stalo 30 min.
Šaukštu tešlą iškočiokite ant pergamento, paskirstykite ją apskritimo arba stačiakampio forma (kokios formos norite padaryti tortą).
Ant pergamento perkelkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 5 – 6 minutes visus pyragus
. Vieną pyragą palikite pabarstymams – susmulkinkite mikseriu
. Kremui sumaišykite visus ingredientus ir gerai suplakite masę iki purumo.
Formuokite tortą, visus pyragus aptepkite kremu ir papuoškite trupiniais, pagal skonį galite sutarkuoti šokolado
.