Salotos yra neatsiejama daugelio žmonių pietų ir vakarienės dalis. Salotos yra labai sveikos, ypač jei jose yra skaidulų, baltymų ir daržovių, turinčių daug vitaminų ir mineralų. Pavyzdžiui, kopūstų salotos muša visus rekordus pagal naudą sveikatai. Antroje vietoje yra burokėlių salotos, kurios gerina virškinimą ir stiprina imuninę sistemą
. Vis dėlto ne visi įpratę salotas įtraukti į savo kasdienį racioną. Yra daugybė pasiteisinimų, kodėl nesusiformuoja toks įprotis.
Pasigaminkime lengvų vengriškų salotų užkandžiui
.
Vengriškų salotų ingredientai:
- Kiaušinis – vnt;
- sūris – 100 g;
- krabų lazdelės – 6 vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- citrinos sultys;
- džiūvėsėlių – 50 g;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezo – valgomasis šaukštas.
Salotų „Vengriškos” paruošimas:
Išvirkite kietai virtą kiaušinį, atvėsinkite, supjaustykite mažais kubeliais, taip pat krabų lazdeles. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite viename dubenyje su krabų lazdelėmis ir kiaušiniu
. Česnako skilteles pertrinkite per presą, į salotas supilkite citrinos sultis. Salotas pabarstykite džiūvėsėliais, druska ir užpilkite majonezu, išmaišykite.

Gausite paprastas vengriškas salotas užkandžiui, pietums ir vakarienei.

Jos tinka ir kasdienai, ir šventėms.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

