Varškės bandelės populiarios daugelyje pasaulio šalių. Priklausomai nuo regiono ir kulinarinių tradicijų, jos gali turėti skirtingus pavadinimus ir gaminimo ypatumus
. Pavyzdžiui, Gruzijoje chačapuri yra varškės plokštainis, tik su sūriu. Yra daug chačapuri rūšių, tačiau visos jos gaminamos iš tešlos su varške.
Parian – indiški varškės rutuliukai, kurie yra gruzdinami
.
Parian paprastai patiekiami kaip užkandis arba desertas
. Dar yra Skröbs – švediškos varškės bandelės, gaminamos iš mielinės tešlos su sviestu ir varške. Skröbs yra apvalios arba ovalios formos ir dažnai puošiami sezamo sėklomis
. Paruoškime paprastesnį ir mums labiau pažįstamą bandelių su varške variantą
.
Ingredientai: 1:
- Varškė – 300 g;
- Kefyras – 120 g;
- Miltai – 400 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 50 g;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 60 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Marmeladas – 300 g.
Varškės bandelių paruošimas:
Kiaušinį dubenyje sumaišykite su klasikiniu ir vaniliniu cukrumi bei druska, plakite, kol kruopos ištirps. Varškę per sietelį įmaišykite į kiaušinių masę, išmaišykite
. Į masę supilkite augalinį aliejų ir kefyrą, išmaišykite. Į mišinį supilkite ½ miltų ir sodos, išminkykite tešlą. Tada palaipsniui į tešlą suberkite likusius miltus, minkykite rankomis ant stalo 5 minutes.
Tešlą padalykite į ritinėlius po 85 g. Tešlą iškočiokite į plokščius 2-3 mm storio pyragėlius. Supjaustykite marmeladą ir juo aptepkite tešlos paviršių
. Suvyniokite bandeles į ritinėlius su įdaru viduje.

Padalykite ritinėlį išilgai, nepasiekdami galo. Iš abiejų tešlos galų padarykite pynutę ir susukite ją į sraigę.

Kiekvienos sraigės galą paslėpkite viduje.
Sudėkite bandeles ant pergamentu išklotos kepimo skardos per atstumą viena nuo kitos.

Aptepkite bandeles kiaušiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Paruoštas bandeles pageidautina atvėsinti, o tada patiekti prie arbatos. Marmeladą recepte galima pakeisti, pavyzdžiui, sultenėmis arba riešutais.