Italų virtuvė yra viena populiariausių ir labiausiai atpažįstamų pasaulyje. Ji pasižymi rafinuotumu, įvairove ir unikaliu skoniu. Itališki pyragai yra neatsiejama šios virtuvės dalis.
Kiekvienas Italijos regionas turi savo tradicinius pyragų receptus, kurie perduodami iš kartos į kartą. Pavyzdžiui, Toskanoje populiarūs migdoliniai tortai, Florencijoje – šokoladiniai tortai, o Neapolyje – su rikotos sūrio kremu.
Itališki tortai išsiskiria ne tik savo išvaizda, bet ir unikaliu skoniu.
Biskvito ingredientai:
- Kefyras – 250 g;
- Cukrus – 200 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinas – 1 g;
- raugas – 10 g;
- Kakava – 3 šaukštai;
- Miltai – 200 g.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: grietinė – 400 g;
- Virintas sutirštintas pienas – 4 šaukštai.
Itališko pyrago paruošimas:
Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite cukrų, kiaušinį, druską, vaniliną, kepimo miltelius ir kakavą, gerai išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą
. Tešlą
supilkite
į pergamentu išklotą kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Tada biskvitą padalykite į porą pyragaičių ir palikite atvėsti.
Kremui grietinę sumaišykite su kondensuotu pienu. Dalį kremo užtepkite ant vieno pyrago, įdarą uždenkite antruoju
pyragu. Kremu aptepkite pyrago viršų ir šonus. Palikite tortą valandą pasimarinuoti.

Iškepusį tortą galite papuošti šokolado drožlėmis.

Tai puikus desertas visai šeimai.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

