Blynai laikomi tradiciniu ir labai savitu slavų patiekalu. Jie gali būti kepami tiek su įdaru, tiek be jo. Pagrindinis blynų principas – valgyti juos su grietine ir uogiene
. Tačiau blynus mėgsta ne tik slavų tautos. Šį auksinį sviestinį plokštainį pamėgo ir prancūzų kulinarai. Būtent todėl Prancūzijos virėjai išrado Brisole. Tai blynas su malta mėsa viduje. Kai kuriais atžvilgiais Brisole yra panašus į įprastą blyną su mėsa, tačiau yra ir skirtumų
. kartu pasigaminkime prancūzišką Brisole.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Pienas – 30 ml;
- Druska – šaukštelis;
- svogūnas – 1 vnt;
- Vištienos faršas – 500 g;
- Bazilikas – 1/3 šaukštelio;
- prieskoniai maltai mėsai – 1/3 šaukštelio;
- krapų – ryšulėlis;
- grietinė – 4 šaukštai;
- česnako – 1 skiltelė;
- Sūris – 100 g.
Paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos (½ šaukštelio), supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Ant lašelio augalinio aliejaus keptuvėje iškepkite plonus kiaušinių blynelius (7 vnt.).
Svogūną sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su malta mėsa, įberkite druskos, baziliko ir maltai mėsai skirtų prieskonių. Supjaustykite krapus, dalį jų sudėkite į maltą mėsą, išmaišykite
. Pagal skonį pasūdykite grietinę, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir krapais. Smulkiai sutarkuokite česnaką ir sudėkite į grietinę, išmaišykite
. Ant blynų sluoksniais dėkite maltos mėsos, tada grietinės padažą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir ant kiekvieno blyno užbarstykite grietinės sluoksnį
. Blynų kraštus užlenkite į vidų ir susukite į ritinėlius
.
Brisoli sudėkite į kepimo formą, ištepkite grietine.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Rezultatas – sultingi gardūs kiaušinių blyneliai su malta mėsa. Tai vakarienei ir pietums, taip pat šventiniam stalui skirtas variantas.