Kopūstų pyragas – originalus ir skanus patiekalas, kuris gali tapti bet kokio stalo puošmena. Jame dera kopūstų švelnumas, tešlos tirštumas ir įdaro pikantiškumas, todėl sukuriamas nepakartojamas skonis. Kopūstų
pyragai populiarūs daugelyje pasaulio virtuvių ir turi daugybę variantų
.
Rusų virtuvėje kopūstų pyragas paprastai yra sluoksniuotas pyragas su troškintais kopūstais viduje. Vokiečių virtuvėje panašus patiekalas vadinamas „štrudeliu su raugintais kopūstais”
. Lenkų virtuvėje yra kopūstų pyrago atmaina, vadinama „karpus pyragu” arba „kapustniku”.
Papasakosime, kaip pasigaminti kopūstų pyragą savo rankomis
.
Ingredientai: 1:
- kopūstai – 500 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- kiaušinis – 3 vnt;
- miltai – 3 šaukštai;
- sūris – 200 g;
- pomidoras – 3 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio.
Kopūstų pyrago paruošimas:
Kopūstus supjaustykite plonai, pasūdykite ir užpilkite staigiu verdančiu vandeniu. Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, pagardinkite druska ir pipirais
. Nusausinkite kopūstus nuo skysčio pertekliaus, nuspauskite ir perkelkite į atskirą indą. Dar kartą kopūstus pasūdykite, papipirinkite ir pagal skonį pabarstykite paprika.
Į kopūstus įmuškite kiaušinius, sudėkite pakepintus svogūnus, miltus ir išmaišykite. Keptuvėje apkepkite 3-4 kopūstų blynus, kad kiekvienas iš abiejų pusių apskrustų
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, pomidorus supjaustykite plonais apskritimais
.
Kiekvieną plokštainį aptepkite sūriu. Ant sūrio sluoksnio dėkite pomidorus.
Kiekvieną blyną uždenkite įdarais ant viršaus.
Kopūstų pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
Rezultatas – turime įdomų ir neįprastą kopūstų pyragą. Jis gali būti geras kepenėlių pyrago pakaitalas.