Vartoju kefyrą ir 1 kiaušinį. Aromatingas chačapuri per 15 minučių: labai skanus ir greitas receptas

Chačapuri yra tradicinis gruzinų patiekalas – plokščia duona su sūriu. Skirtinguose Gruzijos regionuose jis yra įvairių rūšių ir ruošiamas skirtingais būdais

. Chačapuri gali būti ir kasdienis patiekalas, ir šventinis skanėstas. Jis patiekiamas pusryčiams, pietums arba vakarienei. Kai kuriuose regionuose chačapuri ruošiamas ypatingomis progomis, pavyzdžiui, per vestuves ar religines šventes

. Chačapuri galima pasigaminti namuose. Žinoma, plokštainis nebus toks pat, kaip ruošiamas gruzinų šeimose. Tiesa ta, kad kiekviena šeima turi savo ypatingą chačapuri receptą.

Tačiau vis tiek verta pabandyti išsikepti chačapuri patiems.

Tešlos ingredientai:

  • Kefyras – 300 ml;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Augalinis aliejus – 3 valg;
  • Miltai – 450 g;
  • kepimo milteliai – 10 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Mozzarella sūris arba suluguni – 300 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt.

Chačapuri paruošimas:

Į kefyrą suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų. Į mišinį supilkite raugą ir viską gerai išmaišykite.

Беру кефир и 1 яйцо. Ароматные хачапури за 15 минут: очень вкусный и быстрый рецепт

Į kefyrą supilkite miltus, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Palikite tešlą po celofanu 10 minučių. Tuo metu stambia tarka sutarkuokite mocarelos arba suluguni sūrį

, sūrį sumaišykite su kiaušiniu, druska ir išmaišykite. Įdarą padalykite į 4 lygias dalis

. Tešlą padalykite taip pat, kaip ir įdarą, ir suformuokite ritinėlius. Suktinukus iškočiojame į nedidelius 13-15 cm skersmens plokštainiukus, į kuriuos dedame sūrį.

Беру кефир и 1 яйцо. Ароматные хачапури за 15 минут: очень вкусный и быстрый рецепт

Sūrį uždarome plokštainiuose kaip maišeliuose, susukame į plonesnius plokštainius su įdaru. Apkepkite chačapuri ant sausos keptuvės iš abiejų pusių, kol paruduos.

Беру кефир и 1 яйцо. Ароматные хачапури за 15 минут: очень вкусный и быстрый рецепт

Iškepus kiekvieną plokštainį reikia patepti sviestu. Gausite aromatingus naminius chačapuri.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *