Daugelio šalių nacionalinis patiekalas yra plokštainis. Daugelis žmonių apie plokštainį žino iš Kaukazo, Gruzijos ir Armėnijos. Tačiau tai ne visos šalys, kuriose plokštainiai yra garbinami. Šis kepinys paplitęs Uzbekistane, Tadžikistane ir kitose Vidurinės Azijos šalyse.
Tikėtina, kad plokštainiai buvo aktualūs klajoklių tautoms. Paprastai šis gaminys buvo ne kepamas, o kepamas. Tai buvo patogu klajokliams, nes nereikėjo rūpintis krosnies kūrenimu
. Papasakosime, kaip kepti bulvių plokštainį.
Bulvių plokštainio ingredientai:
- bulvės – 3 vnt;
- pieno – 180 ml;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – ½ šaukštelio;
- mielių – šaukštelis;
- miltai – 300 g.
Bulvių pyragaičių paruošimas:
Nuluptas bulves supjaustykite dideliais kubeliais ir virkite, kol suminkštės. Bulves sutrinkite iki košės, supilkite į ją pieną, išmaišykite.

Į bulvių košę supilkite cukrų, druską ir mieles, išmaišykite. Į bulvių košę persijokite miltus ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Bulvių tešlą aptepkite
augaliniu aliejumi ir pusvalandį palikite po celofanu. Tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo.
Padalykite tešlą į 4 lygias dalis ir suformuokite ritinėlius.

Iš kolobokų rankomis suformuokite tortilijas ir po vieną iškepkite jas keptuvėje su augaliniu aliejumi.

Kai tik pyragėliai iš abiejų pusių pasidarys auksinės spalvos, galėsite juos nukelti nuo ugnies.

Iškepę kiekvieną plokštainį aptepkite sviestu.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

