Vatrushki vis dar laikomi vienu populiariausių patiekalų tarp užsieniečių, atvykstančių į NVS. Tačiau bandelės su varške žinomos ne tik Rusijoje ar Baltarusijoje, jos taip pat gaminamos Vokietijoje, Prancūzijoje ir Danijoje
. Norint pasigaminti gražius, purius vatruškius, reikia laikytis kelių taisyklių. Pavyzdžiui, prieš minkydami tešlą paruoškite įdarą. Įdaras turi būti tirštas ir vientisos tekstūros
. Vattrushki geriau valgyti atšaldytus, kad atsiskleistų visi jų skoniai.
Papasakosime, kaip iškepti varškės vatrushki su uogomis
.
Sudedamosios dalys varškei:
- varškės (5-9 proc.) – 180 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 2 šaukštai;
- raugo – ½ šaukštelio;
- ryžių miltai – 4 valgomieji šaukštai.
Įdarui skirti ingredientai:
- Varškė – 70 g;
- grietinė – 50 g;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- uogų – 3 valgomieji šaukštai.
Varškės uogų vatruškio paruošimas:
Sumaišykite varškę su kiaušiniu, druska ir cukrumi iki vientisos masės. Į varškės masę suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite šiek tiek lipnią, tirštą tešlą.
Iš tešlos suformuokite 3 110 g sveriančius rutuliukus
.
Dėkite rutuliukus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos
, kiekvieną rutuliuką lengvai paspauskite ir šratinuku padarykite viduje plačius įdubimus.

Pašaukite vatruškius 10 minučių į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių C.
Įdarui varškę sumaišykite su grietine ir cukrumi. Įdarą paskirstykite į watrushki, ant viršaus uždėkite uogų. Kepkite watrushki dar 15 minučių 190 laipsnių temperatūroje.

Rezultatas – gauname saldžius, sultingus vatruškius su uogomis. Uogas galima derinti arba pakeisti vaisiais, šokoladu, karamele.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

