Varškės desertas: be miltų, avižinių dribsnių ir krakmolo. Mažai kalorijų turintis pyragas be cukraus

Varškės pyragaičiai – tai konditerijos gaminiai, kurių istorija siekia senus laikus. Pirmieji saldžiųjų patiekalų iš varškės paminėjimai randami daugelio kultūrų istorijoje

. Senovės Romoje desertai buvo gaminami iš varškės, medaus ir vaisių. Viduramžiais Europoje atsirado naujų pyragų ingredientų: prieskonių, cukraus, pieno ir grietinėlės. Išpopuliarėjo tokie tortai kaip sūrio pyragas ir varškės pyragas

. Renesanso laikotarpiu tortai tapo sudėtingesni ir įmantresni. Atsirado naujų receptų, kuriuose varškė buvo derinama su vaisiais, riešutais ir šokoladu. XIX a. tortai tapo dar įvairesni. Atsirado naujų kepimo būdų, pavyzdžiui, kepimas, plakimas ir grietinėlės plakimas

. Šiandien yra didžiulė varškės tortų įvairovė

.

Paruoškime paprastą varškės pyragą.

Ingredientai: 1:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 300 g;
  • Kokoso drožlės – 80 g;
  • Pieno milteliai – 40 g;
  • Raugas – 1 šaukštelis;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Druska – žiupsnelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Kiaušiniai – vnt;
  • Pienas – 100 ml;
  • Sviestas – 100 g.

Varškės pyrago paruošimas:

Kiaušinius išplakame su druska ir saldikliu pagal skonį iki purių putų. Į masę sudėkite varškę, porą minučių plakite panardinamuoju mikseriu iki vientisos masės

. Į varškės masę supilkite kokosų drožles, pieno miltelius ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą. Tešlą sudėkite į 16-18 cm skersmens formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Įdarui puode užvirinkite pieną. Atskirai suplakite kiaušinį ir saldiklį, supilkite į pieną ir pakaitinkite iki sutirštėjimo

. Į sutirštėjusį kremo pagrindą supilkite grietinėlę ir išmaišykite plaktuvu

.

Palikite kremą atvėsti po maistine plėvele.

Творожный десерт: без муки, овсянки и крахмала. Низкокалорийный торт без сахара

Padalykite biskvitą į 2 dalis, vieną iš jų aptepkite kremu.

Творожный десерт: без муки, овсянки и крахмала. Низкокалорийный торт без сахара

Uždenkite kremo sluoksnį tortu, patepkite jį riebalais ir taip pat apdailinkite kraštus.

Творожный десерт: без муки, овсянки и крахмала. Низкокалорийный торт без сахара

Tortą galite papuošti migdolų žiedlapiais. Taip gaunamas gražus mažai kalorijų turintis tortas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *