Vanilinis tortas su sviestiniu kremo glajumi. Skanus desertas be jokių pastangų

Vanilinis pyragas – klasikinis kulinarinis gaminys, užimantis ypatingą vietą daugelio pasaulio saldumynų mėgėjų širdyse. Šis desertas garsėja savo lengva ir erdvia tekstūra, taip pat subtiliu, švelniu skoniu, kuris patinka ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Vanilinio pyrago istorija siekia senovės laikus, kai pirmą kartą pradėta kepti, o vanilė, kaip egzotiškas prieskonis, išpopuliarėjo dėl savo unikalaus aromato. Šis pyragas tapo švenčių ir ypatingų progų, pavyzdžiui, gimtadienių, vestuvių ir kitų švenčių, simboliu.

Jo universalumas leidžia pritaikyti receptus pagal skirtingus skonio pageidavimus pridedant šokolado, vaisių ar riešutų, todėl vanilinis pyragas yra puikus pasirinkimas bet kokiai progai.

Biskvito ingredientai:

  • Miltai – 200 g;
  • raugo – 1,25 šaukštelio;
  • druskos – 1/2 šaukštelio;
  • sviesto – 110 g;
  • augalinis aliejus – 40 g;
  • cukraus – 200 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis;
  • pieno – 100 g;
  • jogurtas – 90 g.

Sviesto kremo ingredientai:

  • Sviestas – 200 g;
  • cukraus pudros – 375 g;
  • plaktos grietinėlės – 60 g;
  • vanilės ekstrakto – 2 šaukšteliai;
  • druskos – 1/2 šaukštelio.

Vanilinio pyrago paruošimas:

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, kelis kartus persijokite. Atskirai sumaišykite jogurtą ir pieną, sviestą išsukite iki baltumo

. Į sviestą supilkite augalinį aliejų ir cukrų, toliau plakite mikseriu, kol smėlio grūdeliai ištirps. Kiaušinius sumaišykite su vanilės ekstraktu ir palaipsniui supilkite mišinį į grietinėlės masę, išplakite iki vientisos

masės. Į grietinėlės masę persijokite dalį miltų, išmaišykite

.

Supilkite šiek tiek pieno ir jogurto, taip pat išmaišykite. Pakaitomis į mišinį pilkite miltus ir pieną, kol ingredientai baigsis

. Tešlą paskirstykite į kepimo formeles, ištepdami paviršių. Kepkite porą pyragaičių 170 laipsnių temperatūroje 30-35 min.

Kremui sviestą išsukite iki baltumo, tada į jį suberkite cukraus pudrą. Paskutinį cukraus pudros cukrų sumaišykite su druska ir persijokite į sviestą, išmaišykite

. Į kremą supilkite plaktą grietinėlę ir išplakite kartu su kremu. Tada supilkite vanilės ekstraktą ir suplakite su kremu

. Kremu aptepkite vieną iš tortų, ištepkite jo paviršių ir uždenkite antruoju tortu. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu.

Ванильный торт с глазурью из масляного крема. Восхитительный десерт без особых усилий

Torto viršų taip pat galite papuošti kremu, konditeriniu maišeliu ir specialiais antgaliais. Rezultatas – nuostabiai švelnus vanilinis tortas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *