Varškės tortas – tai desertas, kurį sudaro keli sluoksniai, išmirkyti varškės kreme. Galima daryti prielaidą, kad šis desertas atsirado tada, kai žmonės pradėjo maišyti varškę su kitais ingredientais ir naudoti ją kaip pyragų ir tortų įdarą.
Kulinarijos istorikai mano, kad varškės tortai buvo populiarūs senovės Graikijoje
.
Tuo metu varškė buvo maišoma su medumi ir vaisiais, o paskui kepama. Viduramžiais varškės pyragai tapo aktualūs Europoje. Tuo metu jie buvo gaminami iš varškės, kiaušinių, cukraus ir miltų
. Šiandien yra daug varškės pyragų receptų
.
Sudedamosios dalys: varškė, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai:
- Sudėtis: varškė – 500 g;
- Avižų sėlenos – 4 valg;
- Kakavos milteliai – 2 valg;
- Baltymai – 1 vnt;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Stevijos – 2 valgomieji šaukštai.
Varškės pyrago paruošimas:
Į 200 g varškės supilkite avižų sėlenas, suberkite kakavos miltelius, išmaišykite. Į 18 cm kepimo formą įdėkite pergamentą, patepkite sviestu
ir į formą paskleiskite ½ varškės pyrago, išlyginkite.
Į
likusius 300 g varškės
įberkite
stevijos, išmaišykite
. Į varškę įmuškite kiaušinius, sudėkite baltymus ir plakite panardinamuoju mikseriu iki vientisos masės. Varškės kremą supilkite į formą ant tešlos, išlyginkite.
Ant kremo sudėkite likusią varškės tešlą, taip pat išlyginkite paviršių.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Gaunasi labai dietinis varškės pyragas.
Geras būdas neatsisakyti desertų lieknėjant.