Sūrio pyragaičiai išpopuliarėjo dėl naudingų sudedamųjų dalių ir paprasto patiekalo paruošimo būdo. Žinoma, negalima teigti, kad sūrio pyragaičiai tinka visose šalyse. Pavyzdžiui, Azijos šalyse varškės pusryčiai ir apskritai iš varškės gaminamas maistas yra vidutiniškas. Kinai, korėjiečiai ir japonai nėra įpratę prie jogurto, varškės pyragų ir kitų europietiškos virtuvės skanėstų
. Tačiau NVS šalyse varškės pyragai yra garbinami. Dažnai parduotuvių lentynose galima rasti gatavos varškės. Varškės pyragus geriau kepti patiems, net jei nežinote, kaip. Yra paprastas varškės receptas.
Varškės sūrelių ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
- obuolys – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – ½ šaukštelio;
- kepimo miltelių – ½ šaukštelio;
- vanilino – 2 lašai;
- manų kruopos – 5 valg. šaukštai.
Varškės paruošimas:
Obuolį sutarkuokite stambia tarka nelupdami. Obuolių masę sudėkite į varškę kartu su kiaušiniais, supilkite vaniliną, suberkite
cukrų, druską ir raugą, išmaišykite. Į varškės masę suberkite manų kruopas ir išmaišykite
. 20 minučių palikite masę uždengtą.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir šaukštu semkite porcijas varškės.
Kepkite varškę iš abiejų pusių, kol paruduos.
Varškėčius patiekite su grietine arba sutirštintu pienu.
Tai greitas būdas pasigaminti sveikus pusryčius.