Traškūs pyragėliai su bulvėmis iš mielinės tešlos. Paprastas ir skanus receptas

Pirožki su bulvėmis yra vienas mėgstamiausių ir tradicinių rusų virtuvės patiekalų. Jie įkūnija namų jaukumą, šilumą ir iš kartos į kartą perduodamas gastronomijos tradicijas. Šie nedideli, bet sotūs gaminiai paprastai kepami arba gruzdinami, jų galima rasti ir ant kasdienio, ir ant šventinio stalo.

Rusijoje pirožkai buvo ruošiami įvairiais variantais, naudojant daugybę įdarų – nuo mėsos ir daržovių iki saldžiųjų. Bulvės, kaip prieinamas ir universalus produktas, tapo vienu iš populiariausių įdarų. Jos būdingos ne tik Rusijos, bet ir daugelio kitų pasaulio šalių virtuvėms, todėl pirožkai su bulvėmis įgauna tarptautinį atspalvį.

Tešlos ingredientai:

  • Vanduo – 300 ml;
  • pienas – 400 ml;
  • sausos mielės – 11 g;
  • cukraus – 3 šaukšteliai;
  • druskos – 2 šaukšteliai;
  • augalinis aliejus – 6 šaukšteliai;
  • tryniai – 2 vnt;
  • miltai – 1 kg.

Įdarui skirti ingredientai:

  • bulvės – 1 kg;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • paprika – 1 šaukštelis;
  • džiovintų čiobrelių – 1 šaukštelis;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Bulvių pyragų paruošimas:

Į šiltą pieną, sumaišytą su vandeniu, supilkite mieles ir cukrų. Į mielių mišinį įmaišykite trynius, augalinį aliejų, druską ir išmaišykite

. Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą. Palikite tešlą po maistine plėvele šiltai 2 val.

Įdarui skirtą svogūną smulkiai

supjaustykite

, pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Po valandos vėl išminkykite tešlą ir palikite, kad vėl pakiltų

. Išvirkite nuluptas bulves, sutrinkite jas iki tyrės

.

Sumaišykite bulvių košę su svogūnais, paprika, džiovintais čeburekais ir druska.

Хрустящие пирожки с картошкой из универсального дрожжевого теста. Простой и вкусный рецепт

Po poros valandų tešlą dar kartą išminkykite ir padalykite į gabalėlius po 70-80 g. Tešlą iškočiokite į nedidelius plokščius paplotėlius ir sudėkite į juos įdarą

. Tešloje užspauskite bulvių košę, šiek tiek ją pailginkite ir užspaustus galus paslėpkite viduje. Keptuvėje įkaitinkite tiek augalinio aliejaus, kad pyragėliai jame plūduriuotų.

Хрустящие пирожки с картошкой из универсального дрожжевого теста. Простой и вкусный рецепт

Lengvai paspauskite paplotėlius ir kepkite juos aliejuje, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos. Svarbu, kad kepsneliai būtų dedami į aliejų siūlėmis į apačią.

Хрустящие пирожки с картошкой из универсального дрожжевого теста. Простой и вкусный рецепт

Gausite minkštus, skanius ir aromatingus kepsnelius su bulvėmis. Iškepę galite dėti paplotėlius ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų visas aliejus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *