Traškus „Napoleonas” per 25 minutes. To nenusipirksi parduotuvėje

Napoleonas – vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų visame pasaulyje. Tai sluoksniuotas tortas arba pyragas su švelniu kremu. Yra daugybė „Napoleono” variantų, tačiau visus juos vienija tai, kad naudojama sluoksniuota tešla ir kremas, kurio pagrindą sudaro grietinėlė, sviestas arba sutirštintas pienas.

Napoleonas gali būti ruošiamas kaip tortas arba nedideli pyragėliai

.

Jis pasižymi subtiliu skoniu ir aromatu bei malonia burnoje tirpstančia tekstūra.

Napoleonas gali tapti bet kurio stalo puošmena ir savo skoniu džiuginti visus saldumynų mėgėjus.

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Margarinas – 450 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 900 g;
  • Vanduo – 300 ml;
  • actas 9% – 2 valg;
  • Sviestas – 450 g;
  • Kondensuotas pienas – 760 g;
  • Vanilinio cukraus – žiupsnelis.

Napoleono pyrago paruošimas:

Į šaltą vandenį supilkite druską, supilkite actą, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Vandenį įdėkite į šaldytuvą, į miltus stambia tarka sutarkuokite šaltą margariną

. Greitai sumaišykite margariną su miltais, tada į įdubimą supilkite šaltą vandenį ir kiaušinius. Greitai surinkite ingredientus į tešlos gumulą

. 20 minučių palikite tešlą celofane šaldiklyje, tada padalykite į 8 lygias dalis. Kol iškočiojame vieną sluoksnį, kitus reikia padėti į šaldytuvą

. Pyragėlius geriau iškočioti pagal kepimo skardos dydį. Dėkite sluoksnį ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 210 laipsnių temperatūroje 7-8 minutes. Tą patį padarykite ir su likusiais tešlos gabalėliais

. Iškepus visus pyragėlius reikia išlyginti.

K

remui sviestą sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir plakite mikseriu iki baltumo.

Tada į sviestą supilkite kondensuotą pieną ir toliau plakite, kol susidarys kremas.

Kremą

supilkite ant kiekvieno pyrago, suformuokite tortą

.

Хрустящий Наполеон за 25 минут. Такой в магазине не купишь

Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, viršų apibarstykite likusia torto dalimi. Dėkite tortą į šaldytuvą bent porai valandų, kad įsigertų.

Хрустящий Наполеон за 25 минут. Такой в магазине не купишь

Jei reikia mažesnio torto, visus produktus galite padalyti perpus. Taip paruošite skanų naminį „Napoleoną” arbatai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *