Bulvės yra vienas populiariausių ir universaliausių maisto produktų pasaulyje. Iš jų ruošiama daugybė patiekalų – nuo sriubų iki garnyrų. Vienas paprasčiausių ir skaniausių bulvių paruošimo būdų – jas kepti
. Keptas bulves – tai patiekalas, kurį galima paruošti įvairiais būdais, pridedant prieskonių, žolelių ir kitų ingredientų.
Tai gali būti savarankiškas patiekalas arba garnyras prie mėsos ar žuvies. Priklausomai nuo gaminimo būdo, ji gali būti skirtingo skonio ir tekstūros.
Papasakosime apie gardžią keptų bulvių versiją.
Ingredientai: bulvės su bulvytėmis, kurių sudėtyje yra bulvių, iš kurių galima gaminti bulves:
- bulvės – 900 g;
- džiūvėsėlių – 4 valg;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- druska – 1 šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
- česnako – 1 galvutė;
- sviesto – 50 g;
- krapų – ryšulėlis.
Keptų bulvių paruošimas:
Bulves kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Sudėkite bulves į gilų dubenį, pabarstykite druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
Pabarstykite bulves džiūvėsėliais ir sudėkite į pergamentu išklotą kepimo formą.
Į formos kraštą įdėkite česnako galvutę, indą siųskite kepti į 180 laipsnių temperatūrą 40 minučių.
Tada iš česnako galvutės išimkite skilteles, prie jų suberkite krapus. Į krapų ir česnakų mišinį įdėkite sviesto, išmaišykite ir uždėkite ant iškeptų bulvių.
Taip gaunamos puikios keptos bulvės. Šis patiekalas gali būti geras garnyras prie mėsos, daržovių ir žuvies.