Tortas „Paryžiaus žiburiai” su itin švelniu kremu!

Tortą sudaro šokolado ir graikinių riešutų pyragaičiai su švelniu kremu.

2 tamsiems tortams paruošti reikės šių ingredientų:

kiaušinių, 4 vnt.;

– druskos, žiupsnelis

; – cukraus, 4 šaukštai

; – miltų, 4 šaukštai

; – raugo, 1 šaukštelis

; – kakavos, 2 šaukštai.

To prepare the light cake you need to take:

baltymų, 7 vnt.;

– druskos, žiupsnelis

; – cukraus, 12 valgomųjų šaukštų

; – miltų, 1 valgomasis šaukštas

; – skrudintų ir susmulkintų graikinių riešutų, 200 g.

Kremui paruošti reikės: – 1:

Kukurūzų krakmolas, 5 šaukštai

; – sviestas, 250 g; –

vanilės ekstraktas, 2 šaukšteliai

; – bananai, 2 vienetai;

– citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas

-500 ml pieno.

Pyragaičiams mirkyti:

vandens, 100 ml;

– cukraus, 4 valgomieji šaukštai;

– r@m arba kitokio alkogalio, 2 valgomieji šaukštai.

Paruošimo procesas

Tamsiems pyragaičiams atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus pradėkite plakti su druska, o kai jie taps putomis, šaukštais suberkite cukrų ir plakite iki standžių ir tirštų putų. Po

vieną įmaišykite trynius ir išplakite iki vientisos masės.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava, persijokite ir dalimis įmaišykite į tešlą.

Formą išklokite pergamentu ir supilkite pusę tešlos

.

Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C ir kepkite 15 min.

Tokiu pat būdu iškepkite antrąjį pyragą

. Šviesiai tešlai baltymus išplakite su druska, po

šaukštą

suberkite cukrų ir išsukite iki vientisos masės.

Miltus persijokite ir sumaišykite su smulkintais riešutais, dalimis supilkite į baltymus ir atsargiai išmaišykite masę.

Formą uždenkite pergamentu

ir

supilkite tešlą

.

Kepkite 20-25 min. 170 °C temperatūroje

. Sirupui sumaišykite visus ingredientus ir virkite 15 min. ant silpnos ugnies. Baigiant virti įmaišykite r@m arba kitą alkog@lą

. Kremui miltelius su tryniais ir krakmolu išplakite

iki vientisos masės. Supilkite pieną ir virkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.

Kambario temperatūros sviestą suminkštinkite, sumaišykite su romu ir suplakite

. Išplakite grietinėlę ir po truputį įmaišykite sviestą ir alkoholį, plakite iki purumo.

Bananus supjaustykite

gabaliukais ir

sumaišykite su kremu, įpilkite citrinos sulčių

.

Sudėkite tortą į formą. Pirmiausia sudėkite tamsųjį tortą, pamirkykite jį sirupe ir sudėkite dalį kremo, uždenkite šviesiuoju tortu, aptepkite kremu ir sudėkite tamsųjį tortą.

Išimkite formą,

aptepkite tortą kremu

iš visų pusių ir papuoškite pagal skonį

.

Galite naudoti tarkuotą šokoladą.

Торт «Огни Парижа» с чрезвычайно нежным заварным кремом!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *