Skani ir greita vakarienė ar pietūs per 30 minučių! Kas gali būti geriau? Vištienos krūtinėlė būna labai sultinga, aromatinga ir skani. Ją galite derinti su įvairiais pasirinktais garnyrais.

SUDEDAMOSIOS DALYS:
- – 2 vištienos krūtinėlės gabaliukai;
- – 3 kiaušiniai;
- – 1 valgomasis šaukštas riaženkos (arba majonezo);
- – pusė arbatinio šaukštelio granuliuoto česnako;
- – kelios šakelės krapų;
- – 1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių;
- – pusė arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- – pusė arbatinio šaukštelio druskos;
- – 2-3 valgomieji šaukštai viso grūdo ruginių miltų;
- – 50 g varškės;
- – saulėgrąžų aliejaus (kepimui).

PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.
- Įmuškite kiaušinius, sudėkite džiovintas petražoles, grietinėlę, smulkintus krapus, džiovintą česnaką, druską ir maltus juoduosius pipirus. Viską labai gerai išmaišykite mentele.
- Po to suberkite viso grūdo miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Galiausiai sudėkite smulkia dantyta tarka sutarkuotą sūrį.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies. Šaukštu į tešlą berkite vištienos krūtinėlę ir dėkite ją į keptuvę, suteikdami jai apvalią arba ovalią formą. Kepkite ją iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
- Gautą skanėstą perkelkite į popieriniais rankšluosčiais uždengtą lėkštę ir mėgaukitės juo su dideliu malonumu!

Linkiu malonaus apetito su artimaisiais!

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

