Makaronų istorija prasidėjo dar prieš mūsų erą. 1000 m. pr. m. e. siciliečiai virė miltus su vandeniu ir gautas juosteles, kurias vadino „itrium”, džiovino
. Senovės Romoje taip pat buvo populiarūs gaminiai iš miltų ir vandens. Jie buvo vadinami lagana (nuo veiksmažodžio „traukti”). Tačiau makaronų gimimo vieta laikoma Italija
. XV a. atsirado sausų makaronų, tinkamų ilgai laikyti. Juos iš karto įvertino jūreiviai ir prekybininkai, nes buvo lengva paruošti ir maistingi. Ilgainiui atsirado naujų makaronų rūšių: farfalle, fusilli, rigatoni ir t. t.
Šiandien makaronai yra vienas populiariausių patiekalų pasaulyje. Paruoškime kartu makaronus su vištienos krūtinėle.
Sudedamosios dalys: – vištiena su vištiena ir vištiena su vištiena:
- augalinis aliejus – 20 ml;
- vištienos krūtinėlė – 400 g;
- svogūnas – 100 g;
- česnakas – 2 skiltelės;
- saldžioji paprika – 70 g;
- aitrioji paprika – 50 g;
- druska – 10 g;
- juodųjų pipirų – 5 g;
- saldžiosios paprikos – 10 g;
- kmynai – 5 g;
- pomidorai – 100 g;
- pomidorų pasta – 100 g;
- vandens – 150 ml;
- makaronai – 300 g.
Makaronų su vištiena paruošimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol pabals. Supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sudėkite į krūtinėlę, sumaišykite. Pagardinkite
krūtinėlę druska, juodaisiais pipirais, saldžiąja paprika ir kmynais
.
Nuluptą saldžiąją papriką ir aitriąją papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais,
sudėkite į
krūtinėlę ir pakepinkite kartu.
Pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į krūtinėlę bei daržovių mišinį
.

Makaronus virkite, kol suminkštės. Į krūtinėlę supilkite pomidorų pastą, išvirtus makaronus ir vandenį
. Kelias minutes pavirkite makaronus ir vištieną, išmaišykite.

Makaronus patiekite su kapotomis petražolėmis. Tai paprasta ir soti vakarienė.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

