Cukinija yra universali daržovė, iš kurios galima gaminti įvairius patiekalus. Joje yra daug naudingų medžiagų ir ji pasižymi neutraliu skoniu, todėl ją galima derinti su kitais produktais.
Vienas populiariausių cukinijų patiekalų yra plokštainis. Jie gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir kitų kulinarinių kūrinių pagrindas.
Cukinijų plokštainį paprasta paruošti, tačiau jis pasižymi subtiliu skoniu ir malonia tekstūra.
Paruoškime cukinijų plokštainį kartu.
Ingredients:
- Sudedamosios dalys: cukinija – 1 vnt;
- Kietasis sūris – 100 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- Miltai – 2 valg;
- kepimo milteliai – ½ šaukštelio.
Cukinijų pyragaičių paruošimas:
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, išspauskite masę nuo skysčio. Tokiu pat būdu sutarkuokite sūrį, sumaišykite su cukinijų mase.
Į masę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite miltus ir kepimo miltelius. Sumaišykite cukinijų tešlai skirtus ingredientus, nedidelėmis porcijomis sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Kiekvieną porciją paskirstykite į nedidelius plokščius pyragėlius
.
Pyragėlius kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Šie plokštainiai gerai atšoka nuo pergamento, yra elastingi ir skanūs. Juos galima patiekti pusryčiams arba kaip priedą prie pietų ir vakarienės.