Tokią sriubą galima valgyti ir šaltą. Skanių liesų barščių receptas: tiršti ir sotūs

Viena iš labiausiai paplitusių sriubų mūsų šalyje yra barščiai. Šis patiekalas Dahlo žodyne apibūdintas kaip sriuba, verdama su rūgščiais burokėliais.

B

arščių yra rytų slavų tautų virtuvėje

. Neįmanoma įsivaizduoti ukrainietiškos ar baltarusiškos virtuvės restorano, kuriame nebūtų barščių. 2022 m. Jungtinių Tautų Organizacija šią sriubą įtraukė į barščių sąrašą kaip vieną iš nematerialaus kultūros paveldo šedevrų. Ši sriuba, kaip ir chačapuri,

kulinarijoje

turi ypatingą statusą.

Verta išmokti gaminti liesus barščius, tirštus ir sotus.

Liesų barščių ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: kopūstai – 500 g;
  • Bulvės – 500 g;
  • Pomidorai – 300 g;
  • Burokėliai – 180 g;
  • morkos – 170 g;
  • Saldžioji paprika – 170 g;
  • svogūnai – 150 g;
  • česnakas – 4 skiltelės;
  • pomidorų pasta – 3 šaukšteliai;
  • Saldžioji paprika – 1 šaukštelis;
  • Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • Druska – šaukštelis;
  • lauro lapų – vnt;
  • Pusės citrinos sultys;
  • Vanduo – 2,5 litro.

Liesų barščių paruošimas:

Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Kol svogūnas kepa, reikia plonais šiaudeliais supjaustyti morkas, nuluptą saldžiąją papriką ir burokėlius

. Į keptuvę prie svogūno pirmiausia sudėti morkas, tada saldžiąją papriką, burokėlius. Atskirai susmulkinkite česnako skilteles ir kartu su pomidorų pasta sudėkite į lengvai apkeptas daržoves

. Bulves nulupkite ir virkite 10 minučių, kol suminkštės

.

Į daržovių mišinį suberkite tarkuotą pomidorą, papriką, maltus juoduosius pipirus ir druską

. Daržoves reikia troškinti keptuvėje po dangčiu apie 3-4 minutes. Tada daržovių masę perkelti į bulves, virti 15 minučių.

Tuo metu reikia smulkiai supjaustyti kopūstus. Išimkite bulves iš sriubos ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Į sriubą

supilkite citrinos sultis, įdėkite lauro lapą ir virkite 15 minučių po dangčiu ant vidutinės ugnies.

Такой суп можно есть даже холодным. Рецепт вкусного постного борща: густой и насыщенный

Rezultatas – sotūs barščiai. Ši gavėnios sriubos versija gali tapti mėgstamiausia ant jūsų pietų stalo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *