Obuolių uogienė – tai desertas, gaminamas iš obuolių su cukrumi ir kitais ingredientais. Priklausomai nuo recepto, jis gali būti tirštas arba skystas, saldus arba saldžiarūgštis
. Džemui tinka įvairių veislių obuoliai, tačiau geriau rinktis tvirtus ir ne per sultingus vaisius. Džemas gali būti ruošiamas įvairiais būdais: tradiciniu, greituoju arba daugiafunkciniame keptuve. Paruoštas produktas supilamas į sterilizuotus stiklainius ir uždaromas dangteliais.
Laikyti obuolių džemą reikia vėsioje, tamsioje vietoje.
Papasakosime, kaip pasigaminti obuolių uogienę be tirštiklių
Sudedamosios dalys: 1:
- Obuoliai – 1 kg;
- cukraus – 800 g;
- citrinos rūgštis – 1/3 šaukštelio;
- vandens – 3 valg. šaukštai.
Obuolių uogienės paruošimas:
Išvalykite obuolius nuo sėklalizdžių ir supjaustykite plonais griežinėliais. Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite obuolius, suberkite 200 g cukraus.
Išmaišykite ir virkite obuolius ant vidutinės ugnies 5 min. Supilkite dar 200 g cukraus ir citrinos rūgšties, išmaišykite ir virkite 5 min.
Taip pat elkitės ir su likusiais 400 g cukraus, kiekvieną kartą supilkite ir virkite 5 min. Tada uogienę išpilstykite į stiklainius ir palikite atvėsti.
Gaunasi saldus skanus obuolių džemas. Recepte citrinos rūgštį galite pakeisti citrinos sultimis, jų reikės išspausti iš pusės citrinos.