Obuolių uogienė – tai desertas, gaminamas iš obuolių su cukrumi ir kitais ingredientais. Priklausomai nuo recepto, jis gali būti tirštas arba skystas, saldus arba saldžiarūgštis
. Džemui tinka įvairių veislių obuoliai, tačiau geriau rinktis tvirtus ir ne per sultingus vaisius. Džemas gali būti ruošiamas įvairiais būdais: tradiciniu, greituoju arba daugiafunkciniame keptuve. Paruoštas produktas supilamas į sterilizuotus stiklainius ir uždaromas dangteliais.
Laikyti obuolių džemą reikia vėsioje, tamsioje vietoje.
Papasakosime, kaip pasigaminti obuolių uogienę be tirštiklių
Sudedamosios dalys: 1:
- Obuoliai – 1 kg;
- cukraus – 800 g;
- citrinos rūgštis – 1/3 šaukštelio;
- vandens – 3 valg. šaukštai.
Obuolių uogienės paruošimas:
Išvalykite obuolius nuo sėklalizdžių ir supjaustykite plonais griežinėliais. Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite obuolius, suberkite 200 g cukraus.
Išmaišykite ir virkite obuolius ant vidutinės ugnies 5 min. Supilkite dar 200 g cukraus ir citrinos rūgšties, išmaišykite ir virkite 5 min.
Taip pat elkitės ir su likusiais 400 g cukraus, kiekvieną kartą supilkite ir virkite 5 min. Tada uogienę išpilstykite į stiklainius ir palikite atvėsti.

Gaunasi saldus skanus obuolių džemas. Recepte citrinos rūgštį galite pakeisti citrinos sultimis, jų reikės išspausti iš pusės citrinos.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

