Krabų salotose, kurios XX a. septintajame dešimtmetyje išpopuliarėjo SSRS, krabų nėra. Pagrindinis jų ingredientas yra žuvies konservai, dažniausiai surimi – maltos baltos žuvies filė. Savo pavadinimą salotos gavo dėl to, kad sovietmečiu jų ingredientų buvo sunku gauti, o daugelis produktų buvo pakeisti panašaus skonio analogais.
Vėliau krabų salotoms tapo aktualios krabų lazdelės
.
Jos buvo atvežtos iš Japonijos. SSRS pavyko atkartoti krabų lazdelių receptą ir gamyba ėmė kilti
. 1990-aisiais krabų lazdelės tapo dar populiaresnės
.
Tuomet beveik į visas salotas žmonės dėl skonio dėdavo lazdelių. Papasakosime, kaip paruošti klasikines krabų salotas.
Ingredientai: 1:
- Virtus ryžius – 200 ml;
- Kiaušinis – 4 vnt;
- Konservuoti kukurūzai – 180 g;
- Krabų lazdelės – 240 g;
- Majonezas – 4 šaukštai.
Krabų salotų paruošimas:
Išvirkite ryžius, kol bus paruošti, kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite. Krabų lazdeles ir nuluptus virtus
kiaušinius
supjaustykite mažais kubeliais
. Kiaušinius ir krabų lazdeles sudėkite į salotinę. Iš kukurūzų išpilkite skysčio perteklių ir kartu su virtais ryžiais sudėkite į salotas.

Patiekalą apliekite majonezu ir gerai išmaišykite.

Rezultatas – greitai paruošiamos biudžetinės salotos iš krabų lazdelių. Šis klasikinis receptas pravers per bet kokią šventę.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

