Šiame paprastame ir greitame deserte dera gerai pažįstamas vaflių skonis ir patogus kepimas iš viso grūdo miltų. Jį galima ruošti net kasdien pusryčiams, šeimos arbatėlei ar tiesiog užkandžiui. Vanilės aromatas, minkšta tešla grąžina į laimingas vaikystės akimirkas.
Kepiniams paruošti reikės:
- Reikės: 100 g cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus;
- 2 valgomųjų šaukštų sviesto;
- 200 g grietinės;
- 130 g miltų;
- ½ šaukštelio kepimo sodos.
Įdarui:
- Įdarui: 100 g cukraus;
- 500 g varškės;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
- 3 kiaušiniai;
- 1 valgomasis šaukštas miltų.

Varškę reikia pertrinti per sietelį arba suplakti mikseriu. Sudėti kiaušinius, abiejų rūšių cukrų, miltus ir gerai išmaišyti.
Atskirame inde suplakti kiaušinius ir supilti cukrų. Dirbti mikseriu, kol ištirps cukraus kristalai. Supilkite augalinį aliejų, ištirpintą sviestą ir grietinę. Viską paverskite į vientisą masę.
Į tešlai ruošti skirtą preparatą persijokite miltus ir įberkite actu gesintos sodos. Gautą masę supilkite į formą, išlyginkite. Ant viršaus sudėkite varškės masę. Šaukite ruošinį į orkaitę, jos neįkaitinkite, nustatykite 200 laipsnių temperatūrą ir palaukite 35 minutes.

Paruoštą vatrušką išimkite iš orkaitės, palikite šiek tiek atvėsti ir išimkite iš formos. Taip išeina aromatizuotas vaflis.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

