Tinginių vaflių gamyba – puikus desertas šeimos arbatos vakarėliui

Šiame paprastame ir greitame deserte dera gerai pažįstamas vaflių skonis ir patogus kepimas iš viso grūdo miltų. Jį galima ruošti net kasdien pusryčiams, šeimos arbatėlei ar tiesiog užkandžiui. Vanilės aromatas, minkšta tešla grąžina į laimingas vaikystės akimirkas.

Kepiniams paruošti reikės:

  • Reikės: 100 g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus;
  • 2 valgomųjų šaukštų sviesto;
  • 200 g grietinės;
  • 130 g miltų;
  • ½ šaukštelio kepimo sodos.

Įdarui:

  • Įdarui: 100 g cukraus;
  • 500 g varškės;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 valgomasis šaukštas miltų.

Varškę reikia pertrinti per sietelį arba suplakti mikseriu. Sudėti kiaušinius, abiejų rūšių cukrų, miltus ir gerai išmaišyti.

Atskirame inde suplakti kiaušinius ir supilti cukrų. Dirbti mikseriu, kol ištirps cukraus kristalai. Supilkite augalinį aliejų, ištirpintą sviestą ir grietinę. Viską paverskite į vientisą masę.

Į tešlai ruošti skirtą preparatą persijokite miltus ir įberkite actu gesintos sodos. Gautą masę supilkite į formą, išlyginkite. Ant viršaus sudėkite varškės masę. Šaukite ruošinį į orkaitę, jos neįkaitinkite, nustatykite 200 laipsnių temperatūrą ir palaukite 35 minutes.

Paruoštą vatrušką išimkite iš orkaitės, palikite šiek tiek atvėsti ir išimkite iš formos. Taip išeina aromatizuotas vaflis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *