Tinginių koldūnų su varške receptas – jums net nereikia nieko formuoti

Buvusios Sovietų Sąjungos teritorijoje koldūnai labai mėgstami. Priežastis paprasta – juos gaminti pradėta dar senovėje, kai žmonija tik pradėjo mokytis gaminti įvairius produktus.

Ko jums reikės:

  • cukraus – 4 valgomųjų šaukštų;
  • druskos – 1 arbatinio šaukštelio;
  • varškės – 1 kg;
  • kiaušinių – 3 vnt;
  • manų kruopų – 3 šaukštai;
  • miltai – 10 valgomųjų šaukštų.

Kaip paruošti:

  1. Į dubenį supilkite varškę. Į ją įmuškite kiaušinius su druska ir cukrumi. Supilkite miltus, po to manų kruopas ir užminkykite tešlą. Padėkite tešlą ant stalo ir minkykite, kol ji taps minkšta ir elastinga.
  2. Padalykite tešlą į kąsnio dydžio gabalėlius, tada kiekvieną iš jų kočėlu iškočiokite į plonas plokšteles.
  3. Po to ant viryklės pastatykite puodą, supilkite vandenį ir užvirinkite. Nuleiskite į jį tešlą ir virkite 5 minutes.

Kai koldūnai bus paruošti, išimkite juos ir patepkite sviestu. Patiekite su namine grietine.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *