Buvusios Sovietų Sąjungos teritorijoje koldūnai labai mėgstami. Priežastis paprasta – juos gaminti pradėta dar senovėje, kai žmonija tik pradėjo mokytis gaminti įvairius produktus.

Ko jums reikės:
- cukraus – 4 valgomųjų šaukštų;
- druskos – 1 arbatinio šaukštelio;
- varškės – 1 kg;
- kiaušinių – 3 vnt;
- manų kruopų – 3 šaukštai;
- miltai – 10 valgomųjų šaukštų.

Kaip paruošti:
- Į dubenį supilkite varškę. Į ją įmuškite kiaušinius su druska ir cukrumi. Supilkite miltus, po to manų kruopas ir užminkykite tešlą. Padėkite tešlą ant stalo ir minkykite, kol ji taps minkšta ir elastinga.
- Padalykite tešlą į kąsnio dydžio gabalėlius, tada kiekvieną iš jų kočėlu iškočiokite į plonas plokšteles.
- Po to ant viryklės pastatykite puodą, supilkite vandenį ir užvirinkite. Nuleiskite į jį tešlą ir virkite 5 minutes.

Kai koldūnai bus paruošti, išimkite juos ir patepkite sviestu. Patiekite su namine grietine.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

