Svogūnų ir kiaušinių plokštainis yra tradicinis patiekalas, kuris džiugina savo paprastu, bet sodriu skoniu.
Svogūnų
ir
kiaušinių
plokštainis gali būti ir kasdienio valgiaraščio dalis, ir populiarus šventinio stalo pasirinkimas, nes yra pakankamai universalus, kad tiktų bet kokiems patiekalams
. Svogūnų ir kiaušinių plokštainis populiarus daugelyje pasaulio virtuvių; šio patiekalo variacijų galima rasti rusų, totorių, armėnų ir kitose kultūrose. Kiekviena iš jų turi savų paslapčių ir gaminimo subtilybių, kurios perduodamos iš kartos į kartą. Dėl to jie yra svarbus ne tik kulinarinės tradicijos, bet ir kultūrinio identiteto elementas, vienijantis žmones per bendrus receptus.
Paruoškime paprastus plokštainius su svogūnų ir kiaušinių įdaru.
Ingredientai: 1:
- Kefyras – 400 ml;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- raugo – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- miltai – 500 g;
- virti kiaušiniai – 6 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis.
Plokštainio su svogūnais ir kiaušiniais paruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite druską, cukrų ir raugą, sumaišykite komponentus. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, persijokite visus miltus ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
10 minučių palikite tešlą po rankšluosčiu
.
Tuo metu šakute išminkykite nuluptus kiaušinius ir sudėkite smulkintus žaliuosius svogūnus
. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais ir suformuokite 6 nedidelius rutuliukus.
Padalykite tešlą į 10 vienodų rutuliukų, iš kiekvieno iškočiokite nedidelius storus paplotėlius
ir į kiekvieną paplotėlį įdėkite įdaro rutuliukus, užspausdami juos tešlos viduje. Kiekvieną įdaro rutuliuką iškočiokite į plokštainį, vieną po kito dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Kepkite plokštainukus iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Tai skanūs ir sotūs plokštainiai su kiaušinių įdaru.
Šią tešlą taip pat galima derinti su bulvių, kopūstų ir mėsos įdarais.