Cukinijos žinomos tiesiog visur. Ši paprasta daržovė užkariavo europiečius, azijiečius ir amerikiečius. Cukiniją lengva paruošti, iš jos galima pagaminti įvairiausių patiekalų, be to, ji
naudinga organizmui. Cukinijoje yra vitaminų A, C, E, B grupės vitaminų ir nikotino rūgšties. Jie padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina regėjimą, odą ir plaukus
. Cukinijose gausu kalio, magnio, kalcio, geležies, fosforo ir kitų mineralinių medžiagų. Jie padeda stiprinti kaulus, dantis ir nagus, taip pat normalizuoja širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.
Paruoškime biudžetines salotas kiekvienai dienai iš cukinijų
Sudedamosios dalys: cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija:
- cukinija – 1 vnt;
- lydytas sūris – 2 vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- druska – 1 šaukštelis;
- verdančio vandens;
- krapų – saujelė;
- majonezas – 1,5 valg.
Cukinijų salotų paruošimas:
Iš cukinijų pašalinkite kotelius ir supjaustykite jas mažais kubeliais. Cukinijas visiškai užpilkite verdančiu vandeniu, pasūdykite ir palikite po dangčiu
. Supjaustykite nedideliais kubeliais sūrį, susmulkinkite krapus, sumaišykite viename dubenyje. Nusunkite vandenį nuo cukinijų ir šiek tiek nusausinkite
. Sudėkite cukinijas prie sūrio, česnako skilteles perspauskite. Užpilkite salotas majonezu ir gerai išmaišykite.

Šioms salotoms galite naudoti bet kokį šaldytuve esantį sūrį. Tai gaunasi ekonomiškas greitas cukinijų patiekalas.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

