Tiesiog paimkite pjaustytą stiklinę. Aš gaminsiu tik tokį kuličą: išradingas ir paprastas: receptas be mielių

Kulichai Velykoms pradėti kepti gana seniai. Tai skanus kepinys, populiarus visame pasaulyje. Tačiau iš kur atsirado kuličių kepimo tradicija

? Iš pradžių slavų tautos turėjo tradiciją pavasarį kepti duoną, kad nuramintų pagonių dievus. Kai į slavų tautas atėjo krikščionybė, šios tradicijos atsikratyti buvo beveik neįmanoma. Dėl šios priežasties pavasarinės duonos kepimas įgavo krikščionišką pagrindą. Tradicija išliko iki šiol ir įgavo didelį mastą

. Papasakosime, kaip greitai paruošti kuličą stiklinėje.

Kulicho ingredientai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • vanilinio cukraus – 8 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 120 g;
  • grietinė – 50 g;
  • 9 % varškės – 200 g;
  • sviestas – 50 g;
  • miltai – 230 g;
  • raugas – šaukštelis;
  • sultenių – 100 g.

Kulišo paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite vanilinį cukrų, druską ir paprastą cukrų, išplakite mikseriu iki sodrių putų. Sudėkite grietinę ir varškę, supilkite ištirpintą sviestą ir toliau plakite

. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą

.

Nuplaukite ir nusausinkite rūgštynes, suberkite jas į tešlą ir dar kartą išmaišykite.

Просто возьмите гранёный стакан. Кулич буду готовить только так: гениально и просто: рецепт без дрожжей

Stiklines patepkite augaliniu aliejumi ir į kiekvieną jų sudėkite tešlą, pripildykite stiklinę iki ⅔.

Просто возьмите гранёный стакан. Кулич буду готовить только так: гениально и просто: рецепт без дрожжей

Pyragėlius kepkite 170 laipsnių temperatūroje 50 minučių.

Просто возьмите гранёный стакан. Кулич буду готовить только так: гениально и просто: рецепт без дрожжей

Rezultatas – paprastas ir greitas kuličas stiklinėje. Geriausias variantas, jei namuose neturite formų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *