Tie patys kotletai, kuriuos valgėme mokykloje! Kokia buvo jų paslaptis? Receptu pasidalijo virėja

Daugelis žmonių šiltai prisimena mokyklinių kotletų skonį, nes jie buvo kažkuo ypatingi. Siūlome prisiminti šio unikalaus patiekalo skonį ir paruošti jį savo rankomis.

Ingredientai: – Kiaušinių kotletai, kurie buvo pagaminti iš šonkauliukų, ir jų patiekalai:

  • Reikės: 500 g maltos jautienos; 500 g maltos kiaulienos; 320 g svogūnų;
  • 350 g ruginės arba juodos duonos; 2 vištų kiaušiniai; 2 šaukšteliai druskos;
  • pipirų pagal skonį; džiūvėsėlių

Kepimo procesas:

  1. Iš pradžių duoną pamirkykite vandenyje, kad suminkštėtų. Tuo tarpu jautieną, kiaulieną ir svogūną susmulkinkite mėsmale.
  2. Kai duona bus išmirkyta, išspauskite iš jos visą vandenį ir taip pat pertrinkite per mėsmalę. Duonos minkštimą kartu su druska, pipirais ir kiaušiniais sudėkite į mėsos mišinį. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
  3. Norėdami suformuoti kotletus, rankas patepkite vandeniu, kad mėsa nepriliptų. Imkite nedidelį kiekį maltos mėsos, suformuokite kotletą, lengvai apvoliokite jį delnuose ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
  4. Kepkite kotletus įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, apversdami juos iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.

Papildomi patarimai:

Kad kotletai būtų sultingesni, į maltą mėsą įpilkite truputį pieno arba vandens, kad būtų minkštesnė konsistencija. Jei norite ryškesnio skonio, galite įdėti česnako ar kitų prieskonių, pavyzdžiui, džiovintų bazilikų ar raudonėlių.

Jei norite traškių kotletų, naudokite džiūvėsėlius, o jei norite minkštesnių kotletų, galite juos apvolioti miltuose.

Nepamirškite kepti kotletų ant vidutinės ugnies, kad jie nesudegtų ir išliktų sultingi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *