Taip žuvis būdavo ruošiama beveik kiekvienoje šeimoje. Skanu: ir karšta, ir šalta

Kepta žuvis buvo populiari viduramžiais. Žuvies patiekalai dažniausiai buvo gaminami prie upių, ežerų ir jūrų pakrančių.

Tačiau daugelio rūšių

žuvys

, pavyzdžiui, silkės, buvo laikomos elgetų maistu.

Faktas tas, kad žuvis po kelių valandų nuo sugavimo skleisdavo blogą kvapą

.

Dėl to aukštesniųjų klasių atstovai negalėjo jos valgyti

. Padėtį gelbėjo žuviai skirtas marinatas. Vėliau buvo atrastos brangesnės ir elitinės žuvų rūšys. Tada karališkųjų ir karališkųjų šeimų virėjai ėmė kreipti dėmesį į žuvies patiekalus

. Papasakosime, kaip namuose paruošti keptą žuvį.

Keptos žuvies ingredientai:

  • baltosios žuvies filė – 500 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • morkos – 2 vnt;
  • pomidorų pasta – 4 šaukštai;
  • lauro lapų – vnt;
  • raudonėlio pipirų – 6 vnt;
  • pomidorų – vnt;
  • cukraus – valgomasis šaukštas;
  • citrinos sulčių – valgomasis šaukštas;
  • vandens – 150 ml;
  • sviesto – 70 g.

Keptos žuvies paruošimas:

Išvalytą ir atšildytą žuvies filė supjaustykite stambiais gabalais, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įtrinkite prieskoniais.

Раньше так рыбу готовили почти в каждой семье. Вкусно: как горячем, так и в холодном виде

Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės

. Nuluptas morkas supjaustykite plonais strypeliais ir sudėkite prie svogūnų

.

Morkas ir svogūnus kepkite 3-4 minutes, tada sudėkite pomidorų pastą, lauro lapą ir raudonėlio pipirus.

Sumaišykite komponentus ir kepkite 2-3 minutes. Supjaustykite pomidorą kubeliais ir sudėkite į svogūnus bei morkas, įberkite cukraus ir žiupsnelį druskos

. Išmaišykite ingredientus, supilkite citrinos sultis ir vandenį. Į mišinį įpilkite sviesto ir 10 minučių troškinkite daržoves ant silpnos ugnies

. ½ troškintų daržovių sudėkite į kepimo indą.

Раньше так рыбу готовили почти в каждой семье. Вкусно: как горячем, так и в холодном виде

Ant daržovių sluoksnio sudėkite žuvį. Ant žuvies sluoksnio sudėkite likusias troškintas daržoves.

Раньше так рыбу готовили почти в каждой семье. Вкусно: как горячем, так и в холодном виде

Uždenkite formą folija ir kepkite pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje

. Iškepusį patiekalą smulkiai supjaustykite ir apibarstykite krapais.

Раньше так рыбу готовили почти в каждой семье. Вкусно: как горячем, так и в холодном виде

Gausite kvapnią ir sultingą keptą baltą žuvį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *