Taip gamindavo mano močiutė, o dabar gaminu savo anūkei. Mano mėgstamiausia vaikystės sriuba

Sriubos tapo svarbia kiekvieno valgio dalimi. Be to, daugelyje šalių sriuba yra sotaus valgio pagrindas. Europoje, Amerikoje, Azijoje sriubos vartojamos gana dažnai. Žinoma, kiekviena valstybė turi savo mėgstamus receptus

. Pavyzdžiui, Japonijoje ir Kinijoje sriubos ruošiamos jūros gėrybių pagrindu. Daugelis yra girdėję apie miso sriubas, tom yam ir kitas. Jos kuriamos riebaus žuvies arba kiaulienos sultinio, taip pat makaronų ir jūros dumblių pagrindu. Azijiečiai sriubą valgo po pagrindinio patiekalo

. Europoje sriubos yra lengvesnės, gaminamos įvairių daržovių pagrindu, su vištienos sultiniu.

Pasigaminkime skanios sočios naminės sriubos

.

Sriubos ingredientai:

  • Vištienos šlaunelės – 600 g;
  • Bulvės – 600 g;
  • Morkos – 130 g;
  • porai – 130 g;
  • Miltai – 200 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Ghi – 1 valgomasis šaukštas;
  • Vanduo – 2,5 litro.

Sriubos paruošimas:

Vištienos šlauneles supjaustykite porcijomis. 5 litrų puode ištirpintame svieste apkepkite šlauneles

, porus supjaustykite žiedais, o nuluptas morkas – šiaudeliais

.

Kepdami nepamirškite apversti šlaunelių

. Ant šlaunelių sudėkite morkas ir porus ir kepkite kartu. Tada daržoves ir šlauneles užpilkite karštu vandeniu, išmaišykite

. Į sriubą sudėkite nuluptas sveikas bulves

.

Likusias bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į sriubą. Uždenkite sriubą dangčiu ir virkite, kol bulvės bus paruoštos

. Atskirame dubenyje pasūdykite miltus ir supilkite plaktus kiaušinius, mišinį patrinkite rankomis.

Išimkite bulves iš sriubos

ir

sutrinkite iki tyrės, tada sudėkite atgal į sriubą

.

Į sriubą taip pat sudėkite zatiruhi, uždenkite dangčiu ir virkite 5 minutes.

Бабушка так готовила, а теперь я готовлю своей внучке. Самый любимый суп из детства

Išvirus sriubai, į ją galima įberti krapų ir petražolių.

Бабушка так готовила, а теперь я готовлю своей внучке. Самый любимый суп из детства

Gaunate sriubą su koldūnais, liaudiškai vadinamą zatiruhy.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *