Tai vienintelis būdas, kuriuo dabar ruošiu savo mišrainę! Ačiū kaimynės svainiui už receptą

Solyanka yra vienas seniausių patiekalų, kurį dėl jo įvairiapusio skonio mėgsta daugybė žmonių. Net ir ant šventinio stalo jis tikrai tiks.

Jam paruošti reikės šių ingredientų:

mėsos su kaulais (vištienos, kiaulienos arba jautienos), 1,5 kg;

– vandens, 2,5 l

; – druskos, pusė šaukštelio

; – perlovkos,

1 valgomasis šaukštas; – ryžių, 1 valgomasis šaukštas

; – grikių, 1 valgomasis šaukštas

; – svogūno, 1 vnt; –

marinuotų agurkų, 2 vnt

; – pomidorų pastos

, 1

valgomasis šaukštas

.

l; – agurkų sūrymas, 150 ml;

– augalinis aliejus, 2 – 3 valgomieji šaukštai

; – mėsos gabaliukai – kumpis, virta dešra, rūkyta dešra, 600 g;

– alyvuogės, 10 vnt; –

citrina patiekimui.

Kepimo procesas

Imkite bet kokią mėsą ir bet kokiomis proporcijomis, bet paprastai – 1,5 kg.

Išvirkite mėsą pirmame vandenyje, nusausinkite ir švariai nupilkite. Virkite 1,5 valandos. Likus 20 min. iki paruošimo

, įberkite

druskos

. Perlines žuvis užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Ryžius ir grikius nuplaukite ir visas kruopas nusiųskite virti prie mėsos.

Svogūnus ir agurkus supjaustykite mažais kubeliais

. Svogūnus pakepinkite augaliniame aliejuje, kol taps permatomi, sudėkite agurkus ir pakepinkite, kol jie bus paruošti, sudėkite pomidorų pastą, viską gerai išmaišykite.

Į puodą supilkite sūrymą ir masę troškinkite 2 minutes, tada supilkite į sriubą

.

Mėsos

gabalėlius

supjaustykite

griežinėliais

ir 3 min. apkepkite ant sausos keptuvės ir iš karto sudėkite į puodą.

Mėsą išimkite, atvėsinkite, atskirkite nuo kaulų, supjaustykite ir sudėkite į sriubą

. Įdėkite alyvuogių griežinėlių, krapų, užvirinkite ir nuimkite nuo viryklės

. Patiekdami įdėkite grietinės ir citrinos

griežinėlių

.

Солянку готовлю теперь только так! Спасибо зятю моей соседки за рецепт

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *