Solyanka yra vienas seniausių patiekalų, kurį dėl jo įvairiapusio skonio mėgsta daugybė žmonių. Net ir ant šventinio stalo jis tikrai tiks.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
mėsos su kaulais (vištienos, kiaulienos arba jautienos), 1,5 kg;
– vandens, 2,5 l
; – druskos, pusė šaukštelio
; – perlovkos,
1 valgomasis šaukštas; – ryžių, 1 valgomasis šaukštas
; – grikių, 1 valgomasis šaukštas
; – svogūno, 1 vnt; –
marinuotų agurkų, 2 vnt
; – pomidorų pastos
, 1
valgomasis šaukštas
.
l; – agurkų sūrymas, 150 ml;
– augalinis aliejus, 2 – 3 valgomieji šaukštai
; – mėsos gabaliukai – kumpis, virta dešra, rūkyta dešra, 600 g;
– alyvuogės, 10 vnt; –
citrina patiekimui.
Kepimo procesas
Imkite bet kokią mėsą ir bet kokiomis proporcijomis, bet paprastai – 1,5 kg.
Išvirkite mėsą pirmame vandenyje, nusausinkite ir švariai nupilkite. Virkite 1,5 valandos. Likus 20 min. iki paruošimo
, įberkite
druskos
. Perlines žuvis užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Ryžius ir grikius nuplaukite ir visas kruopas nusiųskite virti prie mėsos.
Svogūnus ir agurkus supjaustykite mažais kubeliais
. Svogūnus pakepinkite augaliniame aliejuje, kol taps permatomi, sudėkite agurkus ir pakepinkite, kol jie bus paruošti, sudėkite pomidorų pastą, viską gerai išmaišykite.
Į puodą supilkite sūrymą ir masę troškinkite 2 minutes, tada supilkite į sriubą
.
Mėsos
gabalėlius
supjaustykite
griežinėliais
ir 3 min. apkepkite ant sausos keptuvės ir iš karto sudėkite į puodą.
Mėsą išimkite, atvėsinkite, atskirkite nuo kaulų, supjaustykite ir sudėkite į sriubą
. Įdėkite alyvuogių griežinėlių, krapų, užvirinkite ir nuimkite nuo viryklės
. Patiekdami įdėkite grietinės ir citrinos
griežinėlių
.