Siūlau jums paprastų ir skanių pyragėlių su sūriu ir žaliaisiais svogūnais, kurie greitai paruošiami keptuvėje, receptą. Tai puiki alternatyva picai ar čeburekams, kai norisi ko nors karšto ir skanaus.

Tešlai reikės:
- Reikės: 250 ml karšto vandens;
- 1 šaukštelio druskos;
- 350 g miltų;
- 40 g sviesto;
- 0,5 šaukštelio raugo.

Įdarui:
- Šaukštas žaliųjų svogūnų;
- čederio sūrio.

Paruošimo procesas:
Į dubenį supilkite karštą vandenį, suberkite druską, kepimo miltelius ir miltus. Tada ištirpinkite sviestą ir supilkite į miltų mišinį, užminkykite tešlą.
Tešlą minkykite apie 7 minutes, kad ji taptų elastinga. Po to uždenkite ją maistine plėvele ir rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.

Padalykite tešlą į 8 lygias dalis ir suformuokite iš jų rutuliukus.
Juos uždenkite rankšluosčiu ir iškočiokite į plonus maždaug 1 mm storio paplotėlius, prieš tai pabarstę darbo paviršių miltais ir krakmolu.
Kiekvieną plokštainį aptepkite ištirpintu sviestu.

Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną, sutarkuokite sūrį ir sumaišykite. Šaukštu dėkite įdarą ant tortilijų.
Apvyniokite kiekvienos duonelės kraštus iki vidurio ir patepkite juos sviestu, kad įdaras neišbėgtų.

Dėkite paplotėlius ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi siūle žemyn ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių apskrus. Kepdami nepamirškite užpilti aliejaus ant paplotėlių viršaus.

Taip gausite nuostabius vokų formos kepsnelius su minkštu ir aromatingu vidumi.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

