Sausainiai „Riešutai” – nuostabus skanėstas, kuris daugelyje posovietinių šalių tapo tikru namų kepinių simboliu. Savo forma šie sausainiai iš tiesų primena mažus graikinius riešutus, o vidinis įdaras dažnai būna iš saldžios grietinėlės, todėl yra ypač apetitiški.
Riešutams kepti paprastai reikia naudoti specialią formą, kuri leidžia sukurti charakteringą apvalkalą, sudarytą iš lengvo riešutų skonio tešlos. Kartu su subtiliu įdaru šie sausainiai tampa ne tik skanūs, bet ir estetiški. Dėl vizualinio patrauklumo ir nepakartojamo skonio „Riešutai” yra populiarus užkandis per namų šventes, šeimos susibūrimus ir jaukius arbatos vakarėlius.
Sudedamosios dalys:
- Minkštas sviestas – 100 g;
- Cukraus milteliai – 80 g;
- druskos – žiupsnelis;
- Vanilinas – žiupsnelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Miltai – 250 g;
- raugas – 5 g;
- graikinių riešutų miltai – 100 g;
- Šokoladinis kremas – 50 g.
„Riešutų” sausainių paruošimas:
Sviestą sumaišykite su cukraus pudra, į masę įmuškite kiaušinį. Į mišinį persijokite miltus su kepimo milteliais ir vanile, išminkykite tešlą
. Į tešlą supilkite riešutų miltus, išminkykite minkštą elastingą tešlą
.
Iš tešlos suformuokite nedidelius graikinius riešutus ir kiekvieną padalykite į dvi dalis.
Sausainius dėkite ant kepimo skardos ir dantų krapštuku tešlos paviršiuje padarykite griovelius. Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 13-15 minučių.
Šaukštu užtepkite šokoladinio kremo ant plokščiųjų kiekvieno sausainio dalių ir sujungkite abi puses.
Iškepusius sausainius galite apibarstyti cukraus pudra. Gausite originalų sausainį arbatos vakarėliui.